Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recomandari pentru ingrijirea tenului vara. Ce sa faci si ce sa eviti?

de Sunt Fericita la 2022-06-08
Recomandari pentru ingrijirea tenului vara. Ce sa faci si ce sa eviti?
Pielea imbatraneste odata cu noi si asta nu mai reprezinta un secret pentru nimeni. Exista, insa, doua cauze pentru imbatranirea prematura a pielii. Prima este mostenirea genetica, iar cea de-a doua este expunerea la razele ultraviolete. Si cum vara deja si-a facut simtita prezenta si, odata cu ea, si temperaturile inalte de sezon, pielea ta cu siguranta incepe sa-si doreasca din ce in ce mai multa ingrijire si protectie.



Prin urmare, crearea unei rutine de ingrijire a tenului in timpul verii este esentiala pentru a te putea feri de problemele nedorite ale pielii. Te invitam sa descoperi in randurile de mai jos o serie de recomandari privind ingrijirea tenului. Iata ce poti face pentru a asigura sanatatea tenului, dar si ce ar trebui sa eviti in sezonul estival! 
 
Ingrijirea tenului vara: Etape de ingrijire a tenului 
 
Am stabilit deja ca pielea necesita o ingrijire suplimentara in timpul sezonului estival. Pentru a beneficia de o piele neteda, stralucitoare si ferma, tot ce trebuie sa faci este sa respecti etapele de ingrijire si sa le incluzi pe fiecare parte in rutina ta de skin care. Iata in ce consta ingrijirea tenului vara!  
 
Curatarea tenului 
 
Curatarea fetei este cea mai importanta etapa din rutina de ingrijire a tenului, indiferent de sezon. In timpul verii, insa, tenul tau va produce mai mult sebum decat in mod obisnuit, ceea ce implica folosirea unor solutii de curatare cat mai lichide, pentru a nu incarca tenul. Tine cont de tipul tau de ten si alege solutii de curatare in consecinta. 
 
Exfolierea tenului
 
O alta etapa importanta in procesul de ingrijire a tenului este si exfolierea, acest proces avand rol in indepartarea celulelor moarte si in curatarea porilor. Tinand cont de excesul de sebum acumulat la nivelul porilor in sezonul cald, exfolierea nu ar trebuie sub nicio forma neglijata. Este recomandata exfolierea tenului de 2-3 pe saptamana.   
 
Tonifierea tenului 
 
Pe timpul verii, porii au tendinta de a se dilata, iar tenul de a produce mai mult sebum. Acesta este si motivul pentru care produsele cosmetice precum tonerele nu trebuie sa lipseasca din lista produselor de ingrijire a tenului. Lotiunile tonice nu numai ca au rol revitalizant, insa sunt si imbogatite cu nutrienti, menite sa sporeasca frumusetea si stralucirea tenului tau. 
 
Hranirea tenului 
 
Urmatorul pas in rutina de ingrijire a tenului este hranirea acestuia. Atata vreme cat tenul va primi un aport optim de nutrienti, acesta va avea capacitatea de a se apara impotriva factorilor de mediu si va avea un aspect sanatos. In aceasta etapa vei avea nevoie de un ser facial cu vitamina C, cu efect antioxidant. Pentru un plus de hranire si hidratare a tenului, poti aplica de 2-3 ori pe saptamana masti faciale. 
 
Hidratarea tenului 
 
La finalul rutinei de ingrijire se recomanda aplicarea unei creme hidratante, care poate reface bariera lipidica a tenului si care sa mentina pielea hidratata. Pe timpul verii este de preferat sa optezi pentru produse hidratante usoare, cu extracte naturale, care sa actioneze in profunzime. 
 
Protectia tenului 
 
Este foarte important sa nu uiti de produsele cosmetice cu factor de protectie solara. Expunerea in exces la razele UV poate aduce repercusiuni la nivelul pielii, generand arsuri, riduri si imbatranirea prematura a tenului.
Alege produse cosmetice cu factor de protectie solara ridicata, cu spectru larg UVA/UVB, vitale in timpul lunilor de vara pentru toate tipurile de ten. 
 
Ingrijirea tenului vara: Ce trebuie sa eviti

Ingrijirea tenului in timpul sezonului cald nu trebuie sa lase loc de greseli, caci acestea, daca sunt repetate, vor costa mult sanatatea pielii tale. Iata ce trebuie sa eviti in timpul verii! 
  • Folosirea unor produse nepotrivite tipului tau de ten 
  • Ai grija sa utilizezi intotdeauna produse cosmetice recomandate pentru tipul tau de ten, fie el normal, uscat, gras, mixt sau sensibil.  
  • Utilizarea unor produse dure pentru exfolierea tenului 
  • Exfolierea tenului este foarte importanta si necesara pentru eliminarea celulelor moarte de la suprafata pielii, insa trebuie sa eviti utilizarea produselor prea dure, mai ales daca ai tenul sensibil. 
  • Nerespectarea ritualului de skin care 
  • Respecta intocmai ritualul de ingrijire a tenului, caci fiecare etapa in parte te poate ajuta la obtinerea unui ten radiant. Evita sa sari peste aceste etape, daca doresti sa te bucuri de sanatatea tenului tau! 
  • Machiajul greu           

Atunci cand vorbim despre machiaj pe timpul verii, important este sa folosesti cat mai putin. Evita produsele cosmetice care incarca tenul si nu uita de folosirea balsamurilor de buze cu SPF! 
 
Acestea sunt recomandarile noastre privind ingrijirea tenului pe timpul verii. Acum stii tot ce trebuie sa faci, dar si ce trebuie sa eviti, asa ca nu mai ramane decat sa-i asiguri tenului tau ingrijirea de care are nevoie. Nu uita ca rutina de skin care influenteaza aspectul si sanatatea tenului tau pe termen lung!  
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijirea tenului

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0