Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi pentru ingrijirea tenului vara

de Sunt Fericita la 2023-08-18
5 sfaturi pentru ingrijirea tenului vara
Importanta ingrijirii tenului vara este vitala pentru a ne proteja pielea de efectele nocive ale soarelui. Soarele poate cauza o serie de probleme, printre care imbatranirea prematura a pielii, uscarea acesteia, arsuri solare si creste riscul de cancer de piele [1]. Prin urmare, este esential sa facem ajustari in rutina de ingrijire. Iata cinci sfaturi pentru ingrijirea tenului vara!



1. Foloseste un produs cu protectie solara

Iata ce este factorul de protectie solara (FPS sau SPF): bariera pe care o contine un produs creat special pentru a oferi protectie impotriva radiatiilor UVA/UVB. Exista diverse tipuri de produse, cum ar fi creme, lotiuni, uleiuri cu factor de protectie solara.
 
Formulele produselor de acest tip au la baza ingrediente de natura chimica sau de provenienta minerala. Este esential sa aplicam protectie solara in fiecare dimineata, indiferent daca planificam sau nu sa petrecem mult timp in aer liber. 
 
Razele UV pot patrunde prin geamuri si pot cauza daune pielii chiar si in timpul calatoriilor cu masina sau cand lucram de acasa. Potrivit specialistilor, utilizarea zilnica a unei creme cu protectie solara poate reduce riscul dezvoltarii cancerului de piele si a semnelor de imbatranire prematura a pielii [1].
 
2. Curata-ti regulat pielea

Din cauza transpiratiei si a sebumului produs in exces pe timp de vara, este esential sa mentinem pielea curata pe tot parcursul zilei. Folosirea unui produs de curatare delicat, dar eficient, poate ajuta la indepartarea impuritatilor fara a perturba bariera naturala de protectie a pielii. 
 
Utilizarea unui produs de curatare adecvat are rol in reducerea riscului de a dezvolta probleme ale pielii. De exemplu, un produs de curatare cu formula non-comedogenica, ajuta la diminuarea riscului de aparitie a acneei. 
 
3. Foloseste un toner

Tonifierea este un pas important in rutina de ingrijire a pielii deoarece ajuta la echilibrarea pH-ului si la pregatirea pielii pentru hidratare. Tonerele pot varia in functie de nevoile tale, de la cele care hidrateaza si calmeaza pana la cele care imbunatatesc textura si reduc porii. 
 
Alege un toner potrivit pentru tipul tau de piele si aplica-l cu ajutorul unei dischete demachiante sau prin pulverizare.
 
4. Exfoliaza pielea

Acest proces ajuta la indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii, lasand-o mai stralucitoare si mai sanatoasa. In plus, exfolierea poate imbunatati eficacitatea produselor de ingrijire a pielii pe
care le aplicam ulterior. 
 
Exfolierea regulata cu produse adecvate tipului de ten poate ajuta la reducerea aspectului porilor dilatati si la imbunatatirea texturii pielii. Citeste cu atentie si respecta instructiunile de pe ambalaje.
 
5. Hidrateaza-ti pielea in mod adecvat

Hidratarea este un pas-cheie in ingrijirea pielii, mai ales in sezonul cald, cand pielea poate deveni uscata si deshidratata. Este important sa utilizezi o crema de fata cu protectie UV pentru tipul tau de piele si sa bei multa apa pentru a mentine pielea hidratata si de la interior.
 
In concluzie, o rutina de ingrijire a pielii vara ar trebui sa includa aplicarea unei creme cu protectie solara, hidratare adecvata, curatare delicata si exfoliere regulata. Aceste obiceiuri pot ajuta la protejarea si mentinerea sanatatii pielii in sezonul cald. Daca nu esti sigura care sunt produsele adecvate pentru tipul tau de ten sau daca te confrunti cu afectiuni ale pielii, mergi la un consult dermatologic. 
 
Sursa de referinta:
 
1. Sander, Megan, et al. “The Efficacy and Safety of Sunscreen Use for the Prevention of Skin Cancer.” Canadian Medical Association Journal, vol. 192, no. 50, 13 Dec. 2020, pp. E1802–E1808, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7759112/, https://doi.org/10.1503/cmaj.201085. Accessed 28 July 2023.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spf

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre protectie solara

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0