Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reguli obligatoriu de respectat pentru igiena intima

de Viorica Ghinea la 2018-10-23
Reguli obligatoriu de respectat pentru igiena intima
Fiecare dintre noi, femeile, ne preocupam de igiena personala cat de mult si bine se poate. Avem propriile ritualuri de ingrijire si acordam o importanta majora cand vine vorba despre produsele de ingrijire. Iata ce este cel mai important sa respecti cand vine vorba despre igiena intima!


Reguli pentru igiena intima - ce sa nu faci niciodata!
 

Femeile vorbesc si cer intotdeauna sfaturi medicilor specialisti despre simptomele cu care se intalnesc sau despre produsele pe care este indicat sa le foloseasca. Dar, cand vine vorba despre igiena intima, lucrurile sunt cu atat mai clare: regulile sunt obligatoriu de respectat pentru sanatatea organismului. Iata ce NU trebuie sa faci pentru a te asigura ca igiena ta intima este una corecta!
 
Nu folosi sapun sau gel de dus obisnuit. Produsele pe care le folosesti in mod normal pentru maini sau corp nu sunt potrivite si pentru igiena intima. Acesta sunt concepute pentru a mentine un pH mai ridicat al pielii, o valoare de 5,5, in timp ce in zona genitala, o valoare sanatoasa este cuprinsa intre 3,8 si 4,5. Sapunurile pot duce la distrugerea florei intestinale si pot provoca bacterii daunatoare. Mai mult de atat, pot interveni simptome precum: mancarimi, usturimi, secretii anormale, infectii.
 
Nu se folosesc bureti in zona intima. Chiar daca iti doresti sa iti cureti zona intim, buretii de baie sau manusile abrazive nu sunt o solutie. Acestea pot provoca leziuni in zona intima deoarece pielea este mult mai sensibila decat in alte zone. In zona intima este suficient sa te speli cu mana.
 
Trebuie sa iti faci des igiena. Medicii specialisti recomanda ca igiena sa fie facuta de cel putin doua ori pe zi. Ar fi ideal, daca se poate, ca dupa fiecare folosire a toaletei sa ai si o spalare termica in zona intima. De altfel, este extrem de important, pentru prevenirea infectiilor genitale, ca dupa fiecare scaun sa fie facuta igiena intima.
 
Tampoane si absorbante. Evident ca avem nevoie sa le folosim, insa este important sa stim sa le folosim corect. Nu uita, ca este extrem de important sa te speli pe maini inainte sa folosesti orice tampon, dar si dupa schimbarea acestuia. Stim deja faptul ca tampoanele interne nu sunt recomandate deoarece pot duce la aparitia infectiilor, insa daca este neaparat nevoie, atunci foloseste-le, dar nu uita sa le schimbi in timp util.
 
Inainte si dupa actul sexual, igiena intima. Este obligatoriu sa existe igiena intima inainte si dupa fiecare contact sexual. Aceasta regula este valabila pentru ambii parteneri.
 
Foloseste lenjerie din fibre naturale. Sanatatea este cea mai importanta asa ca cel mai indicat este sa porti lenjerie intima din fibre naturale. Fibrele sintetice nu lasa pielea sa respire si  mentin umiditatea din zona genitala. Acest lucru duce la inmultirea bacteriilor si a infectiilor.
 
Atentie cand folosesti toaletele publice. Acolo este locul unde exista nenumarati germeni si bacterii, asa ca nu le folosi ca la tine acasa. Evita sa te asezi pe toalete pe care le-au folosit si alte persoane si ai intotdeauna protectie la indemana, cum ar fi hartie igienica, servetele, huse din pastic, etc.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0