Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Remedii naturiste pentru maini uscate si crapate: ce efecte benefice are ureea asupra pielii?

de Alina Ilie la 2023-12-04
Remedii naturiste pentru maini uscate si crapate: ce efecte benefice are ureea asupra pielii?
Mainile noastre sunt adesea expuse la factori duri precum vremea rece, substante chimice din produsele de curatare si alti factori care pot duce la uscarea si asprimea pielii. Cu toate acestea, exista numeroase remedii naturale care pot ajuta la mentinerea sanatatii si frumusetii mainilor noastre.


In cautarea solutiilor eficiente pentru mainile uscate, cremele cu uree s-au dovedit a fi adevarate aliate in lupta impotriva uscaciunii. Ureea, un compus chimic care se gaseste natural in piele, a captat atentia industriei cosmetice pentru capacitatea sa remarcabila de a retine si de a atrage umiditatea. 
 
Cremele cu uree sunt remedii ideale pentru mainile uscate si aspre, oferind o hidratare profunda si promovand sanatatea pielii. Alegerea unei creme de calitate, adaptata nevoilor specifice ale pielii, poate face diferenta in transformarea mainilor tale si in redobandirea unei senzatii de catifelare si suplete.

Crema cu uree, ideala in sezonul rece

In sezonul rece, cand umiditatea este redusa, crema cu uree devine esentiala pentru a preveni uscarea si craparea pielii mainilor. Iata cateva moduri in care poti folosi crema cu uree pentru a obtine cele mai bune rezultate pentru mainile tale:
 
Hidratare zilnica: aplica crema cu uree cel putin de doua ori pe zi, dimineata si seara, pentru a mentine hidratarea optima a pielii mainilor.
 
Dupa spalare: foloseste crema imediat dupa spalarea mainilor, deoarece apa si sapunul pot indeparta uleiurile naturale ale pielii, lasand-o uscata.
 
Inainte de culcare: o aplicare generoasa inainte de culcare poate oferi o hidratare intensiva pe timpul noptii, contribuind la regenerarea pielii.
 
Exfoliere blanda: daca crema contine o concentratie mai mare de uree, aceasta poate ajuta la exfolierea celulelor moarte ale pielii, oferindu-ti maini mai catifelate si mai netede.
 
Pe langa uree, iata si alte remedii pentru maini uscate pe care le ai la indemana:
 
Ulei de masline:
 
Uleiul de masline este bogat in acizi grasi si antioxidanti, avand proprietati excelente de hidratare si reparare a pielii.
Cum sa folositi: aplicati ulei de masline direct pe maini si masati usor. Pentru un tratament intensiv, acoperiti mainile cu manusi si lasati uleiul sa actioneze peste noapte.
 
Miere si zahar ca exfoliant natural
 
Combinarea mierii cu zaharul formeaza un scrub natural eficient pentru indepartarea celulelor moarte si pentru a netezi pielea.
Cum sa folositi: amestecati miere cu zahar pentru a forma o pasta. Masati mainile cu aceasta pasta timp de cateva minute, apoi clatiti cu apa calduta.
 
Aloe vera
 
Gelul de aloe vera are proprietati calmante si hidratante, ajutand la repararea pielii uscate si iritate.
Cum sa folositi: aplicati gel de aloe vera pe maini si lasati-l sa se absoarba in piele. Repetati de mai multe ori pe zi pentru rezultate optime.

Foto: puixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de masline

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0