Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rutina de seara: 6 etape esentiale

de Sunt Fericita la 2022-06-23
Rutina de seara: 6 etape esentiale
Daca iti doresti ca pielea ta sa arate sanatoasa si impecabila, este important sa ai grija de ea atat dimineata, cat si seara, inainte de culcare. In timp ce produsele cosmetice din rutina ta de ingrijire a pielii pe timpul zilei sunt formulate pentru a-ti hidrata si proteja pielea impotriva radiatiilor UV sau alti agresori ai mediului, cele din rutina de seara au rolul de a repara celulele pielii, pentru a asigura o vindecare mai rapida a tenului.



Mai mult, produsele anti-aging functioneaza cel mai bine noaptea, atunci cand corpul tau este in repaus. Acesta este si motivul pentru care expresia „somn de frumusete” a devenit atat de populara. Urmarea unei rutine de skin care pe timpul serii poate avea o multime de beneficii pentru pielea ta, caci majoritatea proceselor de regenerare au loc noaptea. Foloseste si tu aceasta oportunitate urmand o rutina de seara corespunzatoare, pe baza etapelor esentiale pe care ti le vom enumera in randurile urmatoare! 

1. Eliminarea machiajului 
 
A merge la culcare machiata este una dintre cele mai frecvente greseli pentru ingrijirea pielii. Spalarea fetei cu un cleanser si cu apa nu este suficienta, caci majoritatea produselor de machiaj sunt concepute pentru a rezista mai mult si sunt rezistente la apa, motiv pentru care mare parte dintre formule nu se desprind usor de pe ten. Curatarea dubla este considerata a fi una dintre cele mai eficiente modalitati de a indeparta machiajul si murdaria acumulata la nivelul tenului. 
 
Daca ai tenul uscat, iti poti masa tenul cu ulei de cocos virgin si apoi poti folosi un tampon din bumbac pentru a indeparta produsul. Daca ai pielea sensibila sau un ten gras, poti folosi apa micelara sau alte produse demachiante de la Farmec, care pot descompune usor particulele de machiaj.  
 
2. Curățarea tenului 
 
Urmatorul pas in rutina de seara este curatarea tenului, pentru care trebuie sa alegi un produs potrivit tipului tau de ten. Dupa demachiere, este important sa indepartezi toata murdaria, excesul de sebum si reziduurile de machiaj folosind un cleanser si apa. Exista o multime de produse de curatare disponibile pe piata, pentru diferite afectiuni ale pielii. Evita temperaturile extreme ale apei, caci apa fierbinte iti poate usca tenul.  
 
3. Folosirea unui toner 
 
Tonifierea tenului este un pas important in rutina de ingrijire a tenului, atat dimineata, cat si seara. Pe langa rehidratarea pielii tenului, un toner are rolul de a micsora porii si de a indeparta orice urma de murdarie. Tonerele sunt usor de utilizat, iar cele care nu contin alcool sunt potrivite pentru toate tipurile de ten. Toarna putin pe o discheta din bumbac si aplica tonerul pe toata zona fetei si a gatului. Lasa pielea sa absoraba tonerul pana vei trece la urmatoarea etapa de ingrijire a tenului. 
 
4. Aplicarea unui ser
 
Serurile sunt formule concentrate, concepute pentru abordarea unor afectiuni specifice, asa cum sunt acneea sau ridurile fine. Si pentru ca serul vizeaza probleme specifice si sunt usor de absorbit, aplicarea acestuia imediat dupa tonifierea tenului este o idee excelenta. In functie de nevoile tenului tau poti opta pentru seruri hidratante sau seruri care ofera luminozitate tenului. Daca urmezi o rutina de ingrijire a tenului recomandata de medicul dermatolog, utilizeaza serul prescris in aceasta etapa. 
 
5. Utilizarea unei creme pentru zona ochilor 
 
Orice rutina de ingrijire a tenului pe timpul noptii este incomplete fara o crema pentru ochi. Zona din jurul ochilor este deosebit de delicata si este unul dintre primele locuri care arata semne de imbatranire. Adaugarea unei creme pentru zona ochilor in rutina ta de skin care va relaxa si hidrata aceasta zona, va preveni umflarea si va lasa pielea fina, lipsita de riduri, in jurul ochilor. Cauta o crema pentru ochi cu un continut bogat de peptide, care ofera un plus de hidratare si netezeste liniile fine.  
 
6. Hidratarea tenului 
 
Nu in ultimul rand, cremele hidratante sunt esentiale la finalul rutinii de seara. Aplicarea unei creme hidratante de noapte ar trebuie sa fie ultima etapa in rutina ta de ingrijire a tenului, daca iti doresti sa te trezesti dimineata cu o piele sanatoasa si radianta. In functie de tipul tau de ten, alege un produs ideal pentru tine. De pilda, daca ai tenul gras, evita sa folosesti o formula care iti va infunda porii si opteaza pentru o crema hidratanta pe baza de gel. 
 
O rutina simpla si eficienta de seara consta in aceste 6 etape. De indata ce vei incepe sa o urmezi, vei observa rezultatele si te vei putea bucura de un ten sanatos si lipsit de cusur!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijire ten

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0