Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ai un ten curat cu doar cateva minute pe zi: 3 sfaturi utile

de SuntFericita.ro la 2023-04-24
Cum sa ai un ten curat cu doar cateva minute pe zi: 3 sfaturi utile
Obtinerea unui ten curat poate parea o adevarata provocare, in special atunci cand acesta este expus zilnic factorilor de mediu si impuritatilor provenite din produsele de machiaj.


Cu toate acestea, cu putina atentie si cu ajutorul produselor potrivite pentru fiecare tip de ten in parte, poti sa te mandresti cu un ten curat, alocand doar cateva minute pe zi pentru ingrijirea lui. Iata 3 sfaturi utile de care sa tii cont.
 
1. Curata tenul zilnic

Curatarea tenului este importanta atat seara, pentru a indeparta machiajul purtat pe timpul zilei, cat si dimineata pentru a elimina impuritatile, dar si reziduurile produselor folosite cu o seara in urma. Iata cateva bune practici de avut in vedere atunci cand iti cureti tenul:
 
  • Foloseste produse de curatare potrivite tipului tau de ten. De exemplu, un produs prea agresiv poate usca prea mult pielea, in timp ce unul prea uleios poate agrava problemele existente ale tenului gras.
  • Nu freca prea tare fata: miscarile intense asupra pielii pot cauza iritatii si uscaciune. Foloseste miscari usoare si circulare ale degetelor pentru a indeparta murdaria si machiajul de pe fata.
  • Clateste bine fata dupa curatare, folosind apa calduta. Evita sa folosesti apa fierbinte deoarece poate usca prea mult pielea si poate cauza iritatii.
 
2. Foloseste un toner delicat

Tonerele sunt concepute in special pentru a restabili nivelul de pH natural al pielii. Totodata, acestea pot ajuta si la catifelarea tenului, pregatindu-l in acelasi timp pentru aplicarea altor produse de ingrijire.
 
Este important ca tonerul sa fie potrivit tipului tau de piele, asa ca, daca ai tenul gras, poti sa folosesti un toner cu proprietati astringente care sa reduca excesul de sebum, iar daca ai un ten uscat, foloseste un produs cu proprietati hidratante si calmante.
 
De asemenea, pentru un plus de siguranta, verifica lista cu ingrediente si asigura-te ca tonerul pe care il alegi nu contine alcool sau alte substante care pot irita pielea. Tonerele cu ingrediente naturale precum Aloe Vera, ceai verde, vitamina E si acid hialuronic pot aduce rezultate eficiente intr-un timp scurt. Descopera tonere naturale si alte cosmetice coreene potrivite pentru tipul tau de ten. 

3. Exfoliaza pielea periodic

Exfolierea pielii dureaza intre 1 si 3 minute si ajuta la indepartarea celulelor moarte ale pielii, lucru care contribuie la imbunatatirea texturii tenului. Pentru tenul uscat, foloseste un exfoliant bland, care nu usuca pielea si care contine particule fine. Exfoliantele potrivite in acest caz sunt cele care includ si ingrediente hidratante, cum ar fi acidul hialuronic, uleiul de jojoba sau Aloe Vera. 
 
Daca, in schimb, ai tenul gras, foloseste un exfoliant cu acid salicilic sau peroxid de benzoil care ajuta la reducerea sebumului si la prevenirea aparitiei cosurilor si a punctelor negre. Daca, in cazul tenului uscat, este recomandat exfoliantul cu particule fine, ei bine, pentru tenul gras este bine sa folosesti un exfoliant cu particule mai mari sau mai aspre, cum ar fi cele din nuca de cocos sau coaja de portocala.
 
Toate aceste activitati dureaza cateva minute, asa ca nu uita sa iti aloci acest timp in fiecare zi pentru a-ti putea ingriji tenul asa cum se cuvine. Indiferent ca vorbim de curatarea tenului seara si dimineata, folosirea unui toner delicat sau exfolierea pielii, niciuna dintre aceste actiuni nu trebuie sa lipseasca din rutina ta de ingrijire.
 
sursa foto: shutterstock.com
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ten curat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijire ten

Cele mai citite articole

Cunoscuta initial ca o arta martiala originara din China, Tai Chi este o practica extrem de ...
Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016