Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 ingrediente pentru ingrijirea tenului si prevenirea ridurilor

de Sunt Fericita la 2022-09-13
Top 5 ingrediente pentru ingrijirea tenului si prevenirea ridurilor
Ingrijirea tenului trebuie sa faca parte din ritualul tau zilnic de infrumusetare, indiferent de varsta sau de sezon. Ingredientele din compozitia cremelor, a lotiunilor sau a mastilor pe care le folosesti trebuie alese cu atentie, astfel incat sa se potriveasca pielii tale si sa te ajute sa previi aparitia ridurilor. Sigur iti suna cunoscuta vitamina A, cu actiune antioxidanta si de hranire a tenului, sau acidul hialuronic, care hidrateaza fata, ajutand la diminuarea liniilor fine.


Produsele cosmetice potrivite te pot ajuta sa-ti pastrezi tenul tanar si sa previi aparitia ridurilor, iar mai jos vei gasi 5 dintre cele mai populare ingrediente in acest sens:
 
Acidul hialuronic 

Acidul hialuronic este ingredientul pe care il gasesti frecvent in produsele cosmetice anti-imbatranire. Acesta mentine un nivel ridicat de hidratare a tenului si formeaza o bariera de protectie la suprafata pielii, impiedicand astfel aparitia sau adancirea ridurilor. 

Vitamina A 

Vitamina A si derivatii sai, numiti retinoizi (sau retinol, in varianta mai populara) cresc productia de colagen la nivelul pielii, care se diminueaza odata cu inaintarea in varsta. Cu ajutorul produselor cosmetice care contin acest ingredient, tenul se regenereaza din interior, diminuand ridurile si prevenind adancirea lor. 

Vitamina C

Vitamina C este antioxidantul natural cu un puternic si eficient rol in mentinerea unui ten sanatos, hidratat si fara semne de imbatranire a pielii. Gasesti acest ingredient in seruri, creme sau fiole pentru ingrijirea fetei. 

Argila 
 
Argila este ingredientul natural pe care-l gasesti atat in compozitia cremelor si a mastilor, cat si sub forma de pudra. Recomandata pentru toate tipurile de ten, pudra de argila poate fi utilizata in diverse combinatii de masti: cu suc de lamaie, castravete sau miere. Te va ajuta sa-ti mentii tenul elastic, luminos si hidratat. 
 
Coenzima Q10
 
Coenzima Q10 este un alt ingredient folosit in industria cosmetica si care ajuta la reducerea liniilor fine si a ridurilor din jurul ochilor. De asemenea, este recomandata pentru mentinerea elasticitatii pielii si are efect protector impotriva factorilor poluanti din mediul inconjurator, precum razele ultraviolete.
 
Ce produse cosmetice sa alegi la 20 de ani, 35 de ani și 50+
 
Produsele cosmetice sunt dezvoltate si testate astfel incat sa se potriveasca fiecarei femei in parte, in functie de tipul de ten pe care-l are. Primul pas in procesul de ingrijire este sa identifici care iti sunt nevoile, iar varsta este un criteriu esential. 
 
Utilizarea produselor cosmetice trebuie sa se faca inca din adolescenta, in functie de nevoile fiecarei persoane. In prima parte a vietii, pana la varsta de 25 de ani, demachierea si hidratarea sunt esentiale. Ridurile nu sunt o problema pentru tine, insa e important sa-ti pastrezi mereu pielea curata si ferita de factori daunatori, cum ar fi razele UV. Foloseste o crema cu protectie solara, demachiaza-te dimineata si seara cu o apa micelara, iar periodic inlatura impuritatile cu ajutorul unui gel. Alege fiole pentru ten de la Farmec, pentru a-ti mentine tenul hidratat si sanatos. 
 
Intre 30 si 40 de ani apar primele semne ale maturitatii tenului, asa ca vei incepe sa folosesti primele creme anti-aging. Cu ajutorul lor, ridurile tale de expresie nu se vor adanci, iar pielea nu-si va pierde din elasticitate. De asemenea, serurile hidratante pe baza de vitamina A, C si E nu trebuie sa-ti lipseasca. 
 
Tenul deja matur va fi si mai deshidratat pe masura inaintarii in varsta si odata cu aparitia menopauzei, in jurul varstei de 50 de ani. Pentru a preveni adancirea ridurilor si pentru a pastra tenul luminos ai nevoie de cosmetice care sa contina acid hialuronic, retinol si antioxidanti. Apeleaza la fiole, creme si seruri antirid pe care sa le aplici zilnic dupa curatarea fetei. Demachierea se va face dimineata si seara, insa este recomandat sa inlocuiesti apa micelara cu un lapte demachiant intens hidratant. 
 
In rutina ta de ingrijire a tenului e important sa incluzi si ingrediente naturale, pe care le gasesti atat in produsele cosmetice, dar pe care le poti utiliza si sub forma de masti la tine acasa. 
 
Argila si castravetele, de exemplu, sunt ideale daca ai tenul gras sau mixt. Aplica seara o masca din praf de argila si suc din castravete si vei diminua astfel cantitatea de sebum secretata la nivelul pielii. Foloseste extracte naturale daca ai tenul normal. Creme cu galbenele sau musetel si lotiunile cu textura usoara sunt ideale pentru tine. In cazul in care ai tenul uscat, uleiurile intens hidratante il vor ajuta sa-si recapete stralucirea. Foloseste lapte demachiant si creme cu textura grasa, atat seara, inainte de culcare, cat si dimineata, ca baza de machiaj. 
 
Din rutina ta de ingrijire nu pot lipsi cele 3 actiuni esentiale: exfolierea (indepartarea stratului de celule moarte), demachierea (dimineata si seara, indiferent daca ai purtat sau nu machiaj pe timpul zilei) si hidratarea (aplicarea unui ser sau a unei creme potrivite tipului tau de piele). Alege cosmeticele potrivite nevoilor tale si tine intotdeauna cont de varsta si de tipul de ten. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de mult vei suferi la menopauza si cat de mult vei fi afectata de efectele sale de lunga durata Unul din cei mai recunoscuti doctori...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijire ten

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre prevenirea ridurilor

Cele mai citite articole

Oamenii de stiinta spun ca aproximativ jumatate din variatiile personalitatii umane sunt definite ...
Pentru un cuplu casatorit, iubirea trece prin diferite stadii de-a lungul timpului, de aceea ...
Iti oferim mai jos un model de cerere de angajare. Iata cum trebuie sa formulezi aceasta cerere!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016