Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Samburele de avocado. Il consumam sau nu?

de Sunt Fericita la 2021-04-20
Samburele de avocado. Il consumam sau nu?
Stim deja ca avocado este preferat de foarte multe dintre noi pentru ca are un continut ridicat de vitamine si antioxidanti. In plus, sa recunoastem, e trendy sa consumi regulat avocado. Dar samburele merita si el inclus in dieta noastra? Sa aflam impreuna.


Samburele de avocado contine aproximativ 70% din antioxidantii si vitaminele pe care le gasesti in fruct, insa beneficiile pentru sanatatea ta nu se opresc aici. Samburele de avocado contine fibre solubile intr-o cantitate mai mare fata de cele clasice recomandate de nutritionisti atunci cand realizeaza o dieta personalizata. Samburele de avocado ajuta la reglarea functiilor intestinului si previne aparitia tumorilor. 
 
Stiai ca uleiul pe care il contine samburele de avocado ajuta la marirea nivelului de colagen in pielea noastra, astfel ca ne ajuta la mentinerea ei intr-o forma tanara si de invidiat? Asadar, de ce ai arunca acest aliment minunat? 
 
Bun, acum ca l-am laudat si ti l-am recomandat, sa vedem si cum poate fi acesta consumat. 
 
Atunci cand auzi ca este comestibil samburele acestui aliment, trebuie sa iti dai seama ca nu este greu de preparat sau de integrat in diferite retete.
 
Se deshidrateaza samburele pentru 2 ore, la 63 grade Celsius, sau se lasa la cuptor, la temperatura scazuta. Se ia samburele si se taie, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, in sferturi. Dupa aceea, bucatile de sambure pot fi adaugate intr-un procesor de alimente sau blender puternic, pentru a prepara o pulbere. Pudra rezultata va fi amara si plina de taninuri, asa ca este perfect daca o utilizezi in combinatie cu alte arome puternice, intr-un smoothie verde de exemplu, pentru a-i mai estompa gustul. Aproximativ jumatate de sambure este suficienta pentru o portie, iar cealalta jumatate poate fi pastrata pentru data viitoare.
 
Pe langa posibilitatea de a introduce pudra in smoothie-uri, o mai poti folosi si in combinatie cu fulgi de ovaz la micul dejun, in sosurile de paste, chiar si la supe si tocanite, pentru un impuls de sanatate dat organismului.
 
Daca iti doresti, poti prepara pudra din sambure de avocado si fara a deshidrata samburele, insa termenul de valabilitate se va scurta in acest caz. Aceasta este alternativa perfecta daca iti doresti sa pregatesti mereu pudra proaspata si nu faci cantitati mari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre avocado

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0