Cele mai frecvente dureri lombare sunt cauzate de spondiloza, o degenerare generala la colonei vertebrale cauzata de uzura ce apare la nivelul articulatiilor, discurilor si oaselor care compun coloana vertebrala. Acest lucru se intampla odata cu inaintarea in varsta. Pe langa aceasta, mai exista ale afectiuni care duc la aparitia durerilor lombare.
Spre exemplu, entorsele! Acestea cauzeaza durerile lombare acute, fiind cauzate de ligamentele suprasolicitate sau rupte. Pot aparea in momentul in care ridicati ceva sau va miscati brusc intr-o anumita pozitie. Evitati sa ridicati lucruri grele sau sa fiti dintr-o data foarte activa. Corpul trebuie "incalzit" inainte de o activitate solicitanta pentru ca muschii sa fie foarte bine alimentati cu oxigen si flexibili.
Radiculopatia este o cauza a durerii de spate care apare ca urmare a compresiei nervului sciatic, un nerv de mari dimensiuni care se deplaseaza prin fese. Compresia provoaca dureri sub forma de soc sau arsuri, care sunt combinate cu durerile feselor care se lasa pe picior. Exista si cazuri extreme in care aceste dureri pot provoca ameteli, pierderea cunostintei si cresterea brusca a tensiunii arteriale. Este necesara cercetarea acestei afectiuni, deoarece poate fi cauzata de un chist care apasa pe nervul sciatic sau pe radacinile sale.
O serie de afectiuni pot duce la dureri de nesuportat in zona lombara, iar printre cele mai cunoscute se numara:
Scolioza – o curbura a coloanei vertebrale care provoaca dureri abia la inceputul varstei mijlocii;
Lordoza – reprezentata de un arc anormal accentuat in partea inferioara a spatelui.
Totodata, stenoza poate fi si ea o cauza a durerii de spate. Este reprezentata de ingustarea coloanei vertebrale si mentinerea unei presiuni pe maduva spinarii si a nervilor care pot provoca o serie de dureri. De asemenea, se poate manifesta prin amorteli in timpul mersului, care cu timpul duc la pierderea senzoriala si la slabiciunea picioarelor.
Cum scapi de durerile de spate
E simplu! Nu ridica prea mult lucruri grele si nu fa efort sustinut fara a fi sigura ca e in capacitatea ta sa poti muta o astfel de sarcina.
Intr-acelasi timp, evita sa stai prea mult intr-acelasi loc sau in aceeasi pozitie. Nu este bine pentru sanatatea ta sa nu te misti. Cel putin o data la doua ore trebuie sa te misti de pe scaun timp de 5 minute.
Cu grija si atentie in tot ceea ce faci, poti evita durerile lombare si nu numai. Este important sa faci miscare, dar nu in exces, si sa nu pui presiune prea mare pe spate. Daca acest lucru este necesar, ia-ti un moment extins de pauza pentru ca spatele sa isi revina, iar durerile sa fie mai mici.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.38
din 5
- 8 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!