Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Yoga - 7 beneficii pentru mentinerea sanatatii

de Alina Ilie la 2023-03-24
Yoga - 7 beneficii pentru mentinerea sanatatii
Yoga este arta care te ajuta sa te descoperi fizic si psihic, sa iti cunosti limitele si sa reusesti sa le depasesti. Acumularea de informatii si de spiritualitate te ajuta sa transpui cunostintele in plan fizic, te determina sa iti cunosti propriul corp si sa constientizezi ca acesta este condus atat de minte, cat si de instincte. In acelasi timp, starea mintii este puternic influentata de conditia corpului, Yoga reusind sa antreneze aceasta relatie stransa dintre cele doua.


Mintea umana se manifesta prin intermediul gandurilor. Semeni un gand si culegi o actiune. Semeni un obicei si culegi un caracter. Semeni un caracter si culegi un destin. Astfel, iti fauresti propriul destin prin propriile tale ganduri si actiuni predominante. Actionand inteligent si luand deciziile intelepte poti deveni stapanul destinului tau.
 
Printre afectiunile pe care practica Yoga le poate preveni si chiar vindeca se numara:
 
Obezitate
 
Practicarea regulata a posturilor Yoga, precum si adoptarea alimentatiei recomandate de yoghini ajuta in lupta impotriva obezitatii. Yoga ajuta la dobandirea controlului asupra mintii si comportamentului, drept urmare obiceiurile alimentare nesanatoase, precum si stilul de viata sedentar vor fi schimbate.
 
Dureri de spate 
 
Durerile de spate sunt printre cele mai comune afectiuni la nivel mondial. Din fericire, acestea sunt de cele mai multe ori trecatoare, insa exista si situatii mai putin placute in care acestea persista o perioada lunga de timp. Yoga poate fi o solutie pentru aceste probleme, ajutand la diminuarea durerilor prin intermediul imbunatatirii circulatiei la nivelul coloanei vertebrale si a nervilor.
 
Artrita 
 
Aceasta afecteaza 1 din 5 persoane cu varste pana in 65 de ani. Pentru a combate aparitia acestei afectiuni este necesar sa punem accentul pe un stil de viata activ. Yoga este recomandata persoanelor care sufera de doua tipuri de artrita – artrita reumatica si osteoartrita la genunchi. Specialistii sustin ca dupa doar cateva saptamani de Yoga, starea de sanatate fizica si mentala se imbunatateste vizibil.
 
Diabet 
 
Diabetul apare atunci cand celulele sanguine nu raspund la insulina produsa de organism. Atunci cand este respectat un program regulat de exercitii fizice, corpul incepe sa raspunda la insulina, ceea ce conduce la reducerea glicemiei. Practicarea Yoga ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange, la scaderea tensiunii arteriale, mentinerea sub control a greutatii, reducerea intenitatii simptomelor, precum si la incetinirea ratei de progres a bolii.
 
Tensiune arteriala crescuta
 
Studiile recent realizate au aratat ca riscul aparitiei tensiunii arteriale crescute este mult mai mic in cazul persoanelor care practica Yoga. Acest lucru este posibil deoarece Yoga reduce nivelul de stres la care suntem supusi zilnic, stres care este un factor important asociat aparitiei hipertensiunii. Prin exersarea respiratiei, dar si a muschilor, contribuim la o mai buna oxigenare si implicit la scaderea tensiunii arteriale. 
 
Insomnii 
 
In ceea ce priveste insomnia, practica Yoga se concentreaza pe respiratia profunda care linisteste mintea si elibereaza tensiunea fizica. Aceasta combinatie dintre respiratie si miscare fizica activeaza sistemul nervos care contracareaza stresul – cauza principala a insomniei.
 
Infertilitate 
 
Infertilitatea este o problema tot mai des intalnita in randul persoanelor cu varsta peste 30 de ani. Printre factorii care stau in calea fertilitatii, principal este stresul. Yoga reuseste sa instaleze starea de relaxare necesara conceptiei, imbunatatind in acelasi timp functiile organelor reproducatoare, glandulare si circulatorii. Specialistii sunt de parere ca daca practici Yoga, sansele de conceptie sunt de 3 ori mai mari decat daca nu practici. Fie ca este practicata in cuplu sau separat, Yoga imbunatateste relatia dintre parteneri printr-o comunicare mai buna, atat verbala, cat si non-verbala.
 

Continutul a fost preluat din lucrarea pe CD "50 de exercitii yoga pentru relaxare. Ghid practic pentru incepatori". 
Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti transforma in bine viata, corpul si destinul, de a-ti dezvolta personalitatea, de a te autocunoaste.

Click aici pentru comanda >>
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre exercitii yoga

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre yoga pentru relaxare

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0