Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 schimbari simple in viata ta care iti pot imbunatati sanatatea

de Alina Ilie la 2018-02-02
5 schimbari simple in viata ta care iti pot imbunatati sanatatea
Schimbarile mici pot aduce o diferenta majora in propria viata. Pentru a-ti veni in ajutor, ti-am pregatit o lista cu 5 schimbari simple pe care le poti face pentru a-ti imbunatati stilul de viata.


1. Stabileste un ritual de dimineata

Stiai ca unul dintre cele mai simple obiceiuri este sa iti aranjezi patul dimineata, dupa ce te-ai trezit? In acest fel incepi o reactie in lant a altor obiceiuri productive pe parcursul zilei.

Cu alte cuvinte, gandurile si starea cu care incepem dimineata sunt raspunzatoare pentru starea pe care o avem pe parcursul zilei. Asadar, in cazul in care te consideri o persoana stresata, agitata si mereu pe fuga si simti  nevoia sa faci o schimbare, schimba-ti modul in care iti incepi ziua.

2. Consuma un mic dejun bogat in proteine

Somnul insuficient (mai putin de 6 ore pe noapte) este asociat cu inflamatia cronica, risc crescut de obezitate, diabet zaharat tip 2 si boli cardiovasculare. Potrivit nutritionistilor, alimentele bogate in proteine, consumate la micul dejun, iti imbunatatesc starea de spirit. Toate acestea se datoreaza unui aminoacid numit triptofan, care este un precursor al serotoninei. Serotonina este hormonul care ne face sa ne simtim fericiti si motivati pe tot parcursul zilei.

Serotonina se transforma apoi in melatonina, care ne ajuta sa avem un somn odihnitor pe timpul noptii. Daca nu consumam proteine la inceputul zilei, aceasta conversie nu poate avea loc.

3. Bea mai multa apa

Apa se regaseste in organismul omului intr-un procent de 70%. Prin urmare o scadere cat mai mica a nivelului de apa din organism poate duce la pierderea functiilor vitale si la dezechilibre majore. Doar doua pahare de apa pe zi reduc sansa de a dezvolta hipertensiune arteriala cu 28%.

4. Fa sport

Stiai deja ca statul pe scaun va provoaca dureri de spate. Aceasta este o problema des intalnita in ziua de azi, din pricina orelor lungi petrecute la birou.

Sedentarismul este asociat cu numeroase probleme, de la cresterea in greutate pana la osteoporoza si boli cardiovasculare.

5. Detoxifiaza organismul

Un mecanism important al corpului este bioritmul organelor interne. Pentru ca organismul sa functioneze optim este indicat sa faci urmatoarele 2 modificari in stilul tau de viata:

- sariti peste gustarile tarzii. Ciclul de regenerare al ficatului este intre orele 1 a.m - 3 a.m si alimente consumate tarziu intrerup sau ingreuneaza acest proces.

- consumati in fiecare dimineata apa calduta cu lamaie. Lamaia contine un fitonutrient numit d-limonen care sustine enzimele de detoxifiere a ficatului.

"Toate bolile incep in intestin", spunea Hippocrate. Este adevarat! Starea de sanatate a sistemelor digestiv si excretor are o importanta deosebita pentru vitalitatea noastra.

Cele mai bune 7 ceaiuri pentru detoxifierea organismului >>


Sursa: www.mindbodygreen.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stare de bine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mic dejun

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sport

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0