Sforaitul este un obicei pe care, din pacate, nu ti-l poti controla singur. Este o afectiune care apare atunci cand coloana de aer inspirat prin caile aeriene sperioare este deranjata prin ingustarea cailor aeriene ale nasului, gatului sau cavitatii bucale. Sforaitul poate fi insotit si de sindromul apnee, mai exact, atunci cand sforaitul este asociat si cu mici perioade in care se opreste respiratia.
Care sunt cauzele sforaitului?
Printre motivele care provoaca aparitia sforaitului se regaseste consumul de alcool deoarece poate duce la inhibarea unei parti din creier, care are rolul de a controla respiratia. Fumatul ori alte medicamente care pot provoca somnolenta, pierderea tonusului muscular de la nivelul gatului, dar si raceala, obezitatea, deviatia de sept sau alergiile, etc.
Tratamente impotriva sforaitului. In primul rand este important sa adopti un stil de viata cat mai echilibrat pentru a te asigura ca nu intampini aceasta problema. Asadar, incearca sa renunti la consumul de alcool seara, inainte de culcare, dar si la tutun. Daca este necesar, incearca sa slabesti pentru a te asigura ca ai un stil de viata cat mai sanatos.
Dupa ce ti-ai stabilit aceste criterii, asigura-te ca ai o pozitie de somn care sa nu provoace sforaitul. Se recomanda sa dormi pe o parte si nu pe spate.
Consuma o cana de ceai de ceapa cu aproximativ 2 ore inainte sa dormi si evita consumul de lactate. De asemenea, poti face gargara cu ceai de salvie, la temperatura camerei ori poti face inhalatii cu ceai de musetel si muguri de pin.
Daca nu exista nici un rezultat favorabil, atunci este indicat sa mergi catre un doctor specialist pentru a verifica daca nu cumva este vorba despre alte complicatii. Pot exista chirurgii clasice, care se fac atunci cand este vorba despre un sforait din cauza unei deviatii de sept, sub o anestezie generala. Aceasta presupune deschiderea valvei nazale, de prezenta polipilor.
Insa, exista si o chirurgie cu laser, care este adresata in mod special persoanelor care sforaie, dar si care au o problema cu apnea in somn. Se face tot sub anestezie locala si necesista o perioada de tratament si dupa interventie, luarea unor analgezice de calmare deoarece poate fi dureros. Rezultatele se vad in aproximativ o luna de la operatie.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.56
din 5
- 9 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!