Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Semnale de alarma trimise de inima: cum le recunoastem?

de SuntFericita.ro la 2023-10-20
Semnale de alarma trimise de inima: cum le recunoastem?
Integritatea sistemului cardiovascular este de o importanta vitala pentru buna functionare a organismului nostru. Desi fiecare organ in parte joaca un rol bine definit in uriasul si complexul circuit pe care il reprezinta corpul uman, afectarea sistemului cardiovascular va crea un dezechilibru de o amploare mult mai mare decat in alte situatii.


Imbucurator este faptul ca, daca suntem atenti si stim sa interpretam cateva semnale pe care acesta ni le trimite, putem sa recunoastem ca undeva, ceva nu mai functioneaza in parametrii normali si putem identifica chiar si o situatie amenintatoare de viata.
 
Fiecare secunda conteaza atunci cand inima ta este afectata, astfel incat ignorarea simptomelor poate fi rapid fatala.

Descopera acum in lucrarea Inima Sanatoasa in Corp Sanatos modalitatile alternative de tratament special concepute pentru tine!  Iti ofera solutii 100% naturale folosite cu succes de mii de ani! Ca tu sa te simti sanatos si in putere! Sa uiti ca suferi de o boala de inima!

Semnale de alarma trimise de inima: cum le recunoastem si cum le gestionam?


Iata cateva semnale de alarma care ne pot fi de mare folos:
 
Edemele gambiere.
Edemele reprezinta acumularea de lichid in tesutul subcutanat ca urmare a unor modificari presionale la nivelul vaselor de sange. Acest proces are loc fie datorita unui fenomen inflamator, unui deficit proteic in organism sau datorita stazei sangvine.
 
Acest semn este des intalnit in practica medicala si trebuie sa stim cum sa-l interpretam pentru a ne da seama de ce natura este.
 
Edemul de natura cardiaca are cateva caracteristici ce ne pot ajuta sa-l identificam. Iata cateva dintre caracteristicile acestuia:
 
− este simetric, cu debut la nivelul membrelor inferioare. Ulterior, in evolutie, acesta va incepe sa urce interesand din ce in ce mai multe segmente in functie de gravitatea patologiei cardiace, alungandu-se intr-un final la edem generalizat;
− tegumentele adiacente au initial culoare palida, ca mai apoi sa ia o nuanta albastruie, fenomen denumit cianoza;
− atunci cand vom palpa picioarele umflate, vom sesiza ca acestea sunt reci;
− in faza initiala, acesta este intermitent. Este cel mai accentuat seara, iar dimineata
lipseste. Ulterior, devine permanent;
− atunci cand apasam, depresiunea formata va persista o perioada de cateva secunde.
 
Sindromul de apnee in somn.
Chiar daca aceasta boala nu este o afectiune primara cardiaca, acest sindrom creste riscul cardiovascular, ducand la o serie de afectiuni cardiace.
 
Unele dintre cele mai frecvente semne si simptome sunt:
 
 sforaitul puternic
 oboseala excesiva in timpul zilei
 dureri de cap dimineata la trezire
 episoade de apnee − oprirea respiratiei pentru minimum 10 secunde in timpul somnului,
episod ce este relatat de sot sau sotie
 hipopnei − scaderea fluxului respirator pe o durata de minim 10 secunde in timpul somnului
 iritabilitate
 depresie
 insomnie etc.
 
Daca unul sau mai multe dintre simptomele de mai sus le regasiti in viata dumneavoastra, este bine sa apelati la sfatul unui specialist. Pe langa faptul ca aceasta boala va va afecta calitatea vietii, pe termen lung complicatiile pe care le produce pot fi dezastruoase.
 
Mare parte din acesti pacienti vor dezvolta, odata cu trecerea timpului, aritmii, hipertensiune arteriala, infarct miocardic sau rezistenta la insulina. Disfunctia sexuala este si ea o consecinta a acestui sindrom, alaturi de multe alte patologii de natura gastroenterologica sau nervoasa.

Greata, varsaturile si durerea abdominala la femei.
Sa nu uitam ca pe langa simptomatologia clasica a unui infarct miocardic acut, femeile pot experimenta si alte simptome atipice. S-a constatat ca un numar destul de mare de femei au inregistrat ca simptome ale atacului de cord, greata, varsaturile si disconfortul abdominal instalate brusc.
 
Bineinteles ca acestea nu sunt specifice infarctului si, in marea majoritate a cazurilor, nu reflecta aceasta patologie. Trebuie insa sa fim vigilenti si, in cazul in care nu gasim o alta explicatie, sa luam in considerare si aceasta varianta.
 
Imposibilitatea de a respire.
Daca intampinam aceasta problema trebuie sa ne prezentam cat mai rapid la un specialist. Imposibilitatea de a respira sau in termeni medicali, dispneea, apare cel mai adesea in cazul patologiei cardiace si este rezultatul acumularii de lichid la nivelul plamanilor. Cu cat aceasta senzatie apare la eforturi mai mici, cu atat semnifica o patologie mai grava.
 
Un alt semnal de alarma il reprezinta o dispnee agravata atunci cand deja persoana in cauza se afla sub tratament pentru boala cauzatoare. Acest lucru inseamna ca boala s-a agravat, iar tratamentul pe care il urmam nu mai este suficient pentru a o tine sub control. Aceasta situatie necesita sa ne prezentam de urgenta la medicul ce ne are sub observatie.
 
Ameteala.
Atunci cand acest simptom apare brusc si frecvent trebuie sa ne punem anumite semne de intrebare. Ameteala survine atunci cand la nivelul creierului nu ajunge un flux adecvat de sange si poate fi rezultatul unei boli cardiace.

Comanda acum exemplarul tau, pentru tine sau pentru cei dragi care au probleme cu inima! Invata cum sa te bucuri de viata, chiar si in prezenta unei boli de inima! Descopera acel stil de viata care are grija de inima ta! 
 

Foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre infarct

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre atac de cord

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016