Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solutii gandaci de bucatarie. Cum poti scapa de ei

de Sunt Fericita la 2019-08-06
Solutii gandaci de bucatarie. Cum poti scapa de ei
Exista mai multe solutii pentru indeparta scarbosii daunatori cunoscuti drept gandaci de bucatarie. Iata cum poti scapa de ei.


Gandacii de bucatarie reprezinta o problema in aproape orice locuinta, cel putin o data, indiferent cat de bine am ingriji-o sau cat de des am face curatenie. Poti, insa, scapa de ei! 
 
E drept ca, in anumite situatii, ai senzatia ca nu mai poti scapa de ei. Sunt destul de greu de eliminat. 
 
Gandacii de bucatarie sunt in general activi noaptea, pe timpul zilei ramanand ascunsi. Gandacii stau ascunsi in grupuri restranse si cautarea ascunzatorilor se face cu ajutorul unui feromon de agregare secretat prin excremente. Numai in cazul unei invazii in masa pot fi vazuti ziua, iesind din ascunzatori. Ei traiesc intre 100 si 200 de zile. La o saptamana de la imperechere (copulatie) apar pachetele de oua (ooteci) de culoare maronie, care contin chitina. O ooteca are in medie 36 de oua si este purtata de femela in jur de patru saptamani pe partea posterioara a corpului, care ii asigura lichidele si substantele nutritive necesare. Oualele sunt relativ bine protejate in interiorul pachetelor de conditiile nefavorabile din mediul inconjurator si pot rezista chiar la temperaturi de 22° C. Ele sunt protejate chiar si impotriva insecticidelor. Femelele expulzeaza ootecile cu putin timp inainte de eclozarea larvelor, in apropierea unei surse de apa. Larvele eclozeaza imediat dupa expulzarea ootecilor si, in decursul a 2-3 luni, ajung la maturitatea sexuala. Din cauza duratei scurte a evolutiei, specia se poate inmulti foarte usor si repede in cladirile locuite de oameni.
 
In primul rand, nu mai tineti vasele nespalate in chiuveta pana se fac cat un munte. Nici gunoiul nu trebuie lasat mai mult de 48 de ore.
 
In al doilea rand, puteti folosi ulei de lavanda puteti incerca si metode mai putin toxice. Uleiul de lavanda actioneaza impotriva gandacilor, cat si a altor insecte pe care nu le doriti in casa. Picurati pe bucati de vata 6 picaturi de ulei esential de lavanda. Plasati-le peste tot, mai ales in dulapuri, si reinnoiti-le zilnic. 
 
Uleiul esential de eucalipt este o alta varianta buna. Varsati cateva picaturi de ulei esential de eucalipt pe un ziar, pe care il plasati sub chiuveta, sub frigider, si in toate locurile unde s-ar putea ascunde gandacii. Solutia este viabila la inceputul infestarii, cand populatia de gandaci nu e prea mare.
 
Gandacii nu prea suporta otetul alb. Stropiti cu otet alb pe ziduri, sub mobilier si peste tot unde se pot instala gandacii. Otetul alb nu-i omoara, dar ii alunga.
 
In al treilea rand, puteti folosi produsele si substantele ce se gasesc in magazine, dar nu puteti fi siguri ca veti gasi sursa problemei. Temporar va fi eliminat efectul, dar nu si cauza. Pentru tratamentul impotriva gandacilor puteti folosi o gama larga de insecticide, care pot avea in componenta lor substante active ca si Deltamethrin, CifluThrin, Alfacipermetril sau Permetrin.
 
In al patrulea rand, puteti folosi si un spray insecticid. Fiti atenta la avertismentele de pe produsul cumparat. De obicei, copiii si batranii nu trebuie sa se expuna prea mult. 
 
In al cincilea rand, apa si sapunul pot fi aliatii dumneavoastra. Puteti stropi, pulveriza sau arunca pur si simplu  pe gandaci. Chiar 2 sau 3 picaturi ii poate ucide, daca sunt folosite in mod eficient. Asigurati-va ca face contact cu capul gandacilor si abdomenului inferior. Apa si sapunul formeaza o pelicula subtire pe porii respiratorii, si e eficienta provocand moartea. Incercati acest lucru si veti avea rezultate uimitoare.
 
Finalmente, nu uitati sa preveniti reinfestarea! Daca locuiti la bloc, discutati cu vecinii sau chiar cu intreaga asociatie. Daca stati la casa, atunci va trebui sa gasiti metode eficiente de-a lungul timpului pentru a nu-i mai atrage.
 
Succes!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gandaci

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre solutii

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0