Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu. Sportul ajuta la suprimarea tumorilor

de Sunt Fericita la 2021-10-06
Studiu. Sportul ajuta la suprimarea tumorilor
Un nou studiu releva ca sportul ajuta la suprimarea tumorilor. Proteinele secretate sunt un ajutor natural real!


Exercitiile fizice determina muschii sa secrete in sange anumite proteine, numite miokine, iar oamenii de stiinta de la ECU au constatat ca acestea pot sa suprime dezvoltarea tumorii si chiar sa contribuie la combaterea activa a celulelor canceroase.
 
In cadrul unui studiu clinic, pacienti diagnosticati cu cancer de prostata obezi au urmat un antrenament de exercitii regulate timp de 12 saptamani, acceptand sa li se recolteze probe de sange inainte si dupa acest program.
 
Cercetatorii au aplicat apoi probele direct pe celulele vii de cancer de prostata.
 
Supervizorul studiului, profesorul Robert Newton, a declarat ca rezultatele ajuta la intelegerea motivului pentru care cancerul progreseaza mai lent la pacientii care fac miscare.
 
"Nivelul de miokine anti-cancer al pacientilor a crescut in cele trei luni", a spus el.
 
"Dupa ce le-am recoltat probe de sange inainte si dupa exercitii si le-am plasat peste celulele vii de cancer de prostata am observat o suprimare semnificativa a cresterii acestor celule in cazul sangelui post-antrenament. Acesta este un indicator destul de substantial conform caruia exercitiile de durata creeaza un mediu de supresie a cancerului in organism", precizat cercetatorul.
 
Candidatul la doctorat si conducatorul studiului, Jin-Soo Kim, a spus ca, in timp ce miokinele ar putea semnala celulelor canceroase sa se creasca mai lent - sau sa inceteze sa se dezvolte - nu au reusit sa distruga aceste celule. Cu toate acestea, a precizat Jin-Soo Kim, miokinele pot fi asociate cu alte celule din sange pentru a combate in mod activ cancerul. "Myokinele in sine nu semnalizeaza celulelor sa moara. Insa, ele semnaleaza celulelor noastre imune - celulele T - sa atace si sa distruga celulele canceroase", a explicat cercetatorul.
 
Potrivit profesorului Newton, exercitiile fizice vin in completarea altor tratamente pentru cancerul de prostata, cum ar fi terapia prin privare de androgeni, care este atat eficienta, cat si prescrisa in mod obisnuit, dar poate duce, de asemenea, la reducerea semnificativa a masei musculare si la cresterea masei de tesut adipos. Acest lucru poate conduce la obezitate sarcopenica (obezitate cu procent scazut de masa musculara), o stare de sanatate defectuoasa si risc de cancer.
 
Toti participantii la studiu au fost supusi acestui tip de terapie si prezentau obezitate, programul de antrenament vizand mentinerea masei musculare si scaderea cantitatii de tesut adipos.
 
Studiul s-a axat pe cancerul de prostata, insa profesorul Newton a declarat ca aceste constatari ar putea avea un impact mai larg. "Credem ca acest mecanism se aplica tuturor tipurilor de cancer", a spus el.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tumori

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sport

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0