Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bufeurile la menopauza: de ce apar si cum poti sa le combati

de SuntFericita.ro la 2024-08-02
Bufeurile la menopauza: de ce apar si cum poti sa le combati
Fiecare femeie experimenteaza menopauza in mod diferit. Pentru unele femei se dezlantuie iadul atunci cand hormonii lor o iau razna. Pentru altele, schimbarile au loc atat de treptat incat de-abia daca experimenteaza cateva simptome.


Mai mult, niciodata doua femei nu vor experimenta simptomele in aceeasi ordine. Unele femei isi dau seama ca se afla in perioada perimenopauzei atunci cand incep sa aiba bufeuri sau cand menstruatiile devin din ce in ce mai neregulate, acestia fiind doi indicatori clasici ai schimbarilor hormonale ce au loc in corp in aceasta perioada. Alte femei vor experimenta o serie de probleme legate de hormoni, cum ar fi acneea, pilozitate faciala excesiva, infectii urinare mai frecvente sau urinari frecvente, inainte ca simptomele mai recunoscute ale perimenopauzei sa isi faca simtita prezenta.
 
Cunoscute drept bufeuri si transpiratii nocturne, acestea sunt printre cele mai des intalnite semne ale perimenopauzei.
 
Frecventa si severitatea bufeurilor si transpiratiilor nocturne variaza foarte mult de la femeie la femeie. Unele femei au bufeuri in fiecare ora, altele raporteaza acest simptom odata la cateva luni.
Majoritatea femeilor experimenteaza acest simptom intre trei si cinci ani, insa unele chiar mai mult de atat. Pentru unele femei, acest simptom poate fi experimentat chiar si dupa menopauza.

Nimeni nu stie exact ce anume cauzeaza bufeurile, desi se crede ca acestea sunt rezultatul schimbarilor care au loc la nivelul hipotalamusului (partea creierului care regleaza temperatura corpului). Dintr-un motiv sau altul, hipotalamusul ajunge la concluzia ca temperatura corpului este prea ridicata. In acel moment, acesta da nastere unei serii de reactii fizice care au scopul de a raci corpul. Este cunoscut de asemenea faptul ca in peretii muschilor netezi ai arterelor exista receptori estrogenici.

Atunci cand nivelurile de estrogen scad, muschii netezi se relaxeaza, cauzand dilatarea arterelor si astfel au loc bufeurile.
Prin urmare, bufeurile sunt considerate a fi simptome legate de deficienta de estrogen. Unele femei raporteaza o reducere a intensitati bufeurilor dupa ce le este administrat progesteron. Unii cercetatori au raportat faptul ca anumite cantitati mici de progesteron pot fi transformate in estrogen.
 

Bufeuri: factori declansatori


Factorii responsabili de declansarea bufeurilor sunt urmatorii:
 
– starile de stres
– incaperile calduroase
– folosirea feonului sau a altor instrumente de stilizare a parului
(bigudiuri electrice, placa de par) care incalzesc scalpul
– consumul de alimente picante si condimentate
– consumul bauturilor fierbinti
– consumul de cofeina
– consumul de alcool
– administrarea anumitor medicamente.
 
Pentru majoritatea femeilor, bufeurile si transpiratiile nocturne le afecteaza intr-o oarecare masura calitatea vietii. Unele bufeuri sunt relativ usor de ignorat, insa acestea pot lasa femeia respectiva aprinsa la fata si uda de transpiratie, intrerupandu-i astfel activitatile zilnice si calitatea somnului.
Bufeurile sunt principalul motiv pentru care femeile apeleaza la medic in timpul perimenopauzei. Deseori este prescrisa terapia cu estrogen. In timp ce fluctuatiile nivelurilor hormonale sunt principalul vinovat in majoritatea cazurilor, exista si alte cauze rare, inclusiv tulburarile tiroidei, infectiile, leucemia, afectiunile autoimune si tumorile pancreatice.
 

Metode de combatere a bufeurilor
 

Iata cateva metode de combatere a bufeurilor:
 
– folosirea de imbracaminte si asternuturi din fibre naturale
– dormitul in incaperi racoroase
– folosirea mai multor straturi de haine si indepartarea acestora pe masura ce va incalziti
– consumul de bauturi reci atunci cand simtiti ca se apropie valul de caldura
– evitarea consumului de alcool.

Descopera alternativa naturala fara medicamente! Tot ceea ce trebuie sa stii se afla in lucrarea „Revolutia Menopauzei“. Aplica sfaturile doctorului incepand chiar de maine! Vei descoperi o schimbare importanta! ...Click aici pentru Formularul de Comanda >>

 
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Cunoscuta initial ca o arta martiala originara din China, Tai Chi este o practica extrem de ...
    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016