In primul rand, magneziul este necesar pentru transportarea calciului dincolo de membranele celulelor. De ce? Calciul are nevoie de alti nutrienti pentru a ajunge la materia osoasa. Acesti alti nutrienti sunt siliciul, vitamina D, vitamina K si, da, ai ghicit, magneziul. Consumul excesiv de calciu este asociat riscului de a face probelme cardiace, caci acesta sta suficient de mult in sange pentru a se calcifia in placa arteriala.
Mineralele sunt mai importante decat vitaminele. Si, multumita agriculturii moderne, a metodelor de cultivare a pamantului pe baza de monocultura care se bazeaza pe fertilizatori chimici, pesticide si insecticide ce sunt absorbite in pamant, solul este saracit de continutul sau de minerale.
Magneziul lipseste din sol si uite asa ajungem sa nu atingem doza zilnic recomandata de 240-420 miligrame de magneziu (in functie de varsta). Multi experti sunt de parere ca nivelurile de magneziu ar trebui sa fie duble decat sunt acum.
Desi poate fi util sa te uiti si la semnele pe care ti le da organismul, poate fi util sa-ti faci unele teste pentru a vedea daca suferi de deficienta. Fii atenta caci testele de sange sunt inselatoare, caci magneziul opereaza la nivel celular si se acumuelaza in organe si in tesutul nervos.
Reintorcandu-ne la simptomele pe care le resimti daca ai insuficienta de magneziu, acestea au legatura cu disfunctii cardiovasculare, neurologice si musculare:
- deficienta de calciu,
- sanatate precara a inimii,
- slabiciune,
- crampe musculare,
- tremuraturi,
- greata,
- anxietate,
- tensiune arteriala ridicata,
- diabet de tip II,
- probleme respiratorii,
- ameteala,
- oboseala,
- deficienta de potasiu,
- dificultate la inghitire,
- memorie slaba,
- confuzie.
Este important de remarcat ca, desi acestea sunt simptome ale deficientei de magneziu, nu este neaparat necesar sa ai deficienta de magneziu daca le experimentezi.
Cum sa suplinesti magneziul
Este aproape imposibil sa ajungi la supradozare de magneziu prin suplimentare, dar, oricum, nu este o idee asa de buna sa consumi prea mult. Poti ajunge la palpitatii si respiratie incetinita. La fel ca in cazul vitaminei C luata oral, exista un prag de toleranta digestiva care duce la diaree daca este depasit. Nu toate suplimentele de magneziu sunt usor absorbite.
Exista si uleiul de magneziu care nu este propriu-zis un ulei si care este absorbit de piele.
Daca nu vrei sa iei suplimente, iata cateva alimente pe care te poti baza:
- seminte de dovleac,
- seminte de floarea soarelui,
- soia,
- fasole neagra,
- acaju,
- spanac,
- dovlecel,
- seminte de susan,
- migdale,
- bame.
Sursa: realfarmacy.com
Sursa foto: http://www.petitekitchenesse.com/
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.88
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!