Minciunile includ totul, de la neglijare la expunerea unui interes financiar pentru un dispozitiv medical sau afinitatea pentru o companie farmaceutica pana la omiterea faptului ca a avut loc o eroare medicala in timpul tratamentului pacientului.
Dar iata ceva si mai socant: aproape toti din cei 1.900 de medici participanti la sondaj au spus este important ca doctorii sa fie onesti cu pacientii cand vine vorba de lucruri care le poate influenta rezultatul ingrijirii medicale.
Ce-l face pe un medic sa nu fie onest cu pacientul? Motivele pot varia, cel mai important fiind teama de procese de malpraxis.
Greselile (si scuzele) il pot face pe medic sa-si piarda slujba
Cand vine vorba de admiterea greselii, doctorii trebuie sa fie atenti, caci scuzele pot fi folosite impotriva lor, la proces.
Un alt motiv pentru care medicii nu vor sa discute despre o eroare este pentru ca aceasta nu a fost facuta de ei. Iar incarcatura psihologica este prea mare.
Sunt necesare toate clarificarile?
Aproape doua cincimi din medicii intervievati au spus ca nu cred ca pacientii trebuie sa stie ca folosesc aparatura sau medicamentele unei anumite companii farmaceutice. Iara in momentul de fata nu exista legi care sa le impuna acest lucru.
Medicii se impart astfel intre cei care cred ca o astfel de afinitate influenteaza relatia cu pacientul si cei care nu vad nicio legatura intre cele doua.
Mincinosul roade osul
Un medic care spune cate o minciuna nevinovata din cand in cand, nu afecteaza calitatea ingrijirii de care ai parte. Totusi, un tipar al nesinceritatii poate indica faptul ca medicul are o personalitate periculoasa. Un medic care ii minte pe cei care i-au incredintat sanatatea pe maini, poate foarte bine sa isi asume riscuri care sunt nefericite pentru pacienti.
Este aproape imposibil sa-ti dai seama cine minte, asa ca, daca te temi de acest lucru, ai grija sa-ti faci un dosar cu toate retetele si analizele. Iti va fi usor astfel sa mergi sa mai ceri o parere.
Este foarte important sa ai o relatie buna cu medicul tau. Multi oameni se tem de medici, pentru ca se creeaza o relatie superior-subordonat. Cheia este insa o comunicare fluida.
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
