Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

5 mituri alimentare false

5 mituri alimentare false
de la 2015-01-05
5 mituri alimentare false

Multe mituri alimentare circula din mosi stramosi, iar noi le preluam si le consideram litera de lege, fara a ne documenta asupra riscurilor sau beneficiilor pe care ni le pot aduce.


De la mesele din timpul noptii care ingrasa, la cafeaua care ne pune sanatatea in pericol sau la sodiul din alimente care ne afecteaza zi de zi, aceste mituri alimentare sunt cunoscute de o lume intreaga. Spre surprinderea dvs., nu toate sunt adevarate, iar unele dintre ele reprezinta chiar comori pentru sanatatea noastra!

Iata cinci mituri alimentare in care nu ar trebui sa mai credeti:

Un pahar de vin roşu pe zi face minuni pentru sanatate - Nu doar vinul roşu este cel care aduce beneficii organismului şi în special inimii: berea şi alte băuturi alcoolice au acelaşi efect, atât timp cât sunt consumate echilibrat, deoarece alcoolul stimulează nivelul colesterolului bun HDL.

Carbohidratii afecteaza sanatatea - carbohidratii reprezinta o sursa boghata de energie si pot aduce beneficii multiple pentru sanatate (cerealele integrale de secara sau ovaz, nuci, seminte, linte, alune, mazare).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de TITULARIZARE


Doar 47 dintre profesori obtin statutul de titular   V-ati saturat probabil de mutarea continua din scoala in scoala pe posturi cu "perioada determinata" Sigur un post stabil v-ar prinde bine Va doriti sa reusiti cu prima ocazie Pentru ca pe an ce trece numarul candidatilor creste si numarul locurilor scade...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ouale sunt daunatoare sanatatii inimii - consumul de oua nu creste semnificativ nivelul de colesterol, contrar mitului raspandit in lume, ci poate creste nivelul de colesterol bun HDL si aduce o serie de multe alte beneficii pentru sanatate.

Sodiul este daunator in alimentatie - Sodiul este un mineral important pentru organism si ajuta la buna functionare a sistemului muscular si a sistemului nervos, astfel ca este recomandat sa fie mentinut la un nivel echilibrat.

Consumul de cafea reprezinta un risc pentru sanatate - atunci cand este consumata cu moderatie (nu mai mult de doua-trei cesti pe zi), cafeaua contribuie la mentinerea sanatatii, ba chiar poate reduce riscul de aparitie a diabetului, bolii Parkinson si mai multor tipuri de cearcane.




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mituri

Spune-ne opinia ta despre "5 mituri alimentare false"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


3 + 6 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "5 mituri alimentare false"

Panduru Ion @ 13-Ian-2015
"1)Vin rosu-NU si pentru bolnavii cronici;2)Carbohidratii numai cei "complecsi"naturali,NU si cei sintetici(zahar,indulcitorii indiferent cum se vor numi ei,siropurile de orice fel etc.=sunt periculosi);3)Ou=cholesterol 200 ui-NU;4)Sodiu-NU(doar cel existent in rosii,dovlecei,etc);5)Cafeaua prajita-NU,doar cafeaua cruda si uscata natural verde,,macinatarasnita(0 lingurita la 200ml apa plata ,lasata peste noapte la umectatamacerat numai in frigider si intr-un recipient acoperit etans.Se filtreaza a doua zi si se bea "apa de cafea" pe stomacul gol.Ce ramane se poate face decoct 1 clocotit si 10 fara foc dar acoperit,iar infuzie 10-12 acoperit,ambele in doar 100ml apa plataizvor,servita calduta sub 30 de grade C inainte de masa de pranz cu 30.Regret sa o spun,dar ce prezentati dumneavoastra mai sus este reclama comerciala.Apropo,cum reusiti sa va documentati numai din punctul de vedere al comerciantuluivanzatorului ???"

Cele mai citite articole

Valentine’s Day reprezinta ziua perfecta pentru a vedea un film impreuna cu iubitul tau!
Lady Gaga, Brandi Carlile si actorul Bradley Cooper se numara printre artistii care au fost ...
Calatoriile nu sunt numai despre a vedea diferite locuri din lume si a cunoaste alte culturi, ci ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
La Supa cu nuca de cocos, coriandru si sfecla rosie, la Ingrediente, care este cantitatea de ulei ...
Vreau sa stiu reguli de infrumusetare pentru vârsta de peste 60 ani
foarte interesant
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0