Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trucuri pentru o curatare rapida si eficienta a locuintei

de Sunt Fericita la 2022-04-14
Trucuri pentru o curatare rapida si eficienta a locuintei
Exista momente cand ti-ai dori sa ai o bagheta magica pentru a curata intreaga casa cat ai clipi. Poate fi o vizita anuntata de care pur si simplu ai uitat sau de cele mai multe ori niste musafiri neanuntati. Din fericire, exista cateva trucuri care te vor ajuta sa faci o curatenie nu doar rapida, ci si eficienta. Iata-le pe scurt:


Cicluri complete pentru toata casa

Primul sfat este sa desfasori fiecare operatiune de-a lungul intregii case, nu camera cu camera. Chiar daca nu castigi foarte mult timp cu aceasta strategie, psihologic ai avantajul de a duce ceva la bun sfarsit. Altfel, daca ai repeta de fiecare data acelasi ciclu – aspirat, sters praf, mop – ti s-ar putea parea ca nu ai nici un fel de spor. Profesionistii in curatenie recomanda concentrarea pe o singura sarcina cap-coada deoarece iti aduce un plus de eficienta.

Primul pas: dezordinea

Inainte de a incepe curatenia propriu-zisa, da o tura completa a casei, din camera in camera, cu un sac de gunoi pentru resturi si unul pentru hainele murdare. Dureaza doar cateva minute, dar te ajuta sa economisesti timp pretios – altfel ar trebui sa te opresti de fiecare data cand te impedici de ceva. Acest lucru este foarte important in special in camerele copiilor si in bucatarie, unde nu iti doresti sa intrerupi curatenia de fiecare data cand te impedici de o jucarie sau sa ocolesti farfuriile lasate pe blat pentru a-l curata.

Pregateste un kit de curatenie

Tot pentru a castiga timp si energie este de mare folos sa ai un carucior sau chiar o galeata pregatita cu toate instrumentele de curatat. Astfel, odata ce ai inceput treaba, nu mai este nevoie sa te intorci la dulapul cu produse. Necesarul depinde de suprafetele de curatat: lemn, sticla, piatra, portelan, metal, textile etc. Pentru pardoseli vei avea nevoie de aspirator si de diferite modele de mopuri profesionale cu microfibra de la Igiena PHS, in timp ce toate produsele de curatenie pentru mobilier, corpuri de iluminat si ferestre le poti purta cu usurinta dintr-o camera in alta intr-o galeata.

Stabileste o rutina de lucru

Ca in orice domeniu de activitate, devii mult mai eficient atunci cand deprinzi un sistem. In cazul curateniei, regula cea mai eficienta este „de sus in jos” si „de la fereastra spre usa”. Ambele au la baza principii simple: odata ce ai trecut printr-o zona, acel loc sa ramana curat. Spre exemplu, daca incepi curatenia de la pardoseala si te indrepti catre partile superioare ale mobilierului, exista riscul ca praful care cade sa se astearna fix peste podeaua si covoarele tale curate. In schimb, pornind de sus in jos, vei curata toata mizeria acumulata pe pardoseala. La fel, daca pornesti de la peretele cel mai indepartat de usa cu aspiratul sau stersul cu mopul, atunci cand ajungi la usa intreaga suprafata este acoperita si te poti indrepta spre alta camera.

Sfaturi pentru baie si bucatarie

Bucataria si baia sunt camere care necesita o atentie deosebita. Pentru a castiga timp, inainte de a curata aceste camere aplica solutiile de degresare si dezinfectare pe obiectele sanitare: chiuvete, cada, vas de toaleta. Cat timp acestea isi fac efectul, poti continua curatenia in celelalte camere. Astfel, atunci cand intri in baie sau bucatarie, acestea se vor lustrui fara efort.

Indiferent ca te grabesti sau nu, trucurile de mai sus te vor ajuta sa castigi timp cand faci curatenie in casa. Pentru a petrece timp de calitate impreuna cu cei dragi, incearca sa-ti implici si copiii in aceasta activitate. Aceasta traditie ii va ajuta sa duca o viata bine organizata si disciplinata.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre curatenie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0