Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cetatenii romani care au un loc de munca in Spania vor beneficia de un tratament diferit fata de cei extracomunitari

Cetatenii romani care au un loc de munca in Spania vor beneficia de un tratament diferit fata de cei extracomunitari
Cetatenii romani care vor vrea sa lucreze in Spania, desi vor avea nevoie de permis de munca, vor beneficia de un tratament diferit, favorabil, fata de cei din tarile extracomunitare, a declarat ministrul spaniol al muncii si imigratiei, Valeriano Gomez, la intalnirea cu omologul sau roman, Sebastian Lazaroiu.


'Exista deplina libertate de circulatie pentru cetatenii romani, dar pentru a munci in Spania va fi necesar, pentru noii muncitori, un permis de munca, pe care vor trebui sa-l solicite inainte de a se angaja. Inainte de a face solicitarea trebuie sa existe un contract de munca incheiat cu o companie spaniola. In privinta romanilor, nu se va tine cont de ceea ce numim ,,situatia nationala a pietei muncii,,. Cand un cetatean ecuatorian sau peruan, de exemplu, vrea sa lucreze in Spania trebuie ca munca pe care o va presta sa faca parte din ceea ce numim catalogul de ocupatii greu de acoperit, care nu pot fi acoperite de spanioli. ,,Situatia nationala a pietei muncii,, nu se va aplica in cazul romanilor, pentru ca Romania este o tara comunitara. Romanii vor avea nevoie de permis de munca, dar vor avea un tratament diferit, favorabil, fata de cetatenii extracomunitari', a explicat Gomez.
 
Acesta a subliniat ca masura privind introducerea permisului de munca pentru romani este o decizie ce nu contine niciun element de discriminare.
 
'Cel mai important este sa fie clar pentru romani ca nu este vorba sub nicio forma de o decizie care sa contina cel mai mic element de discriminare. Spania a fost prima tara latina din Uniunea Europeana care a ridicat moratoriul privind muncitorii romani. Spania a ridicat moratoriul cand nici Italia, nici Franta, nici Germania, care nu este de traditie latina, si nici alte tari nu au facut-o. Noi am facut-o intr-un moment in care economia noastra crestea in ritmuri foarte importante si am mentinut-o timp de trei ani, si in criza, cand numarul nostru de someri a depasit nivelul de 4,5 milioane persoane. O facem exclusiv cu Romania (n.r introducerea permiselor de munca) cum este logic, nu dintr-un motiv discriminatoriu, ci pentru ca in acest moment are cel mai mare volum de intrari pe piata spaniola a muncii. A trecut de pe pozitia a 5-a a 6-a in 2006, pe prima pozitie, in cinci ani. O facem intr-un moment in care rata somajului in randul romanilor din Spania este de 30%. Asta nu are nicio legatura cu discriminarea. Restul natiunilor comunitare prezente in Spania, bulgara, britanica, germana, italiana, nu au nici pe departe nici volumul nici rata de crestere pe care le inregistreaza populatia romana din Spania. Acestea sunt motivele, legate strict de situatia pietei muncii', a precizat Gomez, in declaratia postata pe site-ul Ministerului spaniol al Muncii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre munca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spania

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre loc de munca

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0