Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uita aceste mituri despre alergii

Uita aceste mituri despre alergii
Am auzit cu toate o multime de povesti babesti legate de alergiile noastre. Ce e adevarat si ce nu? Ne intereseaza foarte mult acest aspect, pentru ca nu avem de-a face cu un lucru insignifiant, alergiile avand un impact semnificativ asupra calitatii vietii, fiind asociate si altor afectiuni medicale. Iar reactiile alergice severe ne pot pune in pericol insasi viata.


Mitul 1: Alergiile sunt ceva iesit din comun.
In realitate, frecventa bolilor alergice s-a dublat in ultimele zeci de ani.
Mitul 2: Alergiile sunt inofensive.
In realitate, alergiile sunt o problema serioasa si nu ar trebui trecute cu vederea. Netratate, au un impact serios asupra calitatii vietii. Rinita alergica, de exemplu, cauzeaza o calitate scazuta a somnului, oboseala si somnolenta in timpul zilei. Adultii gandesc si functioneaza mai greu la munca, sufera de un grad inalt de absenteism si sunt mai predispusi accidentelor de munca. Sunt mai iritabili decat oamenii sanatosi si iau mai greu decizii. Copiii cu rinita alergica nu au rezultate bune la teste si, adesea, nu-si amintesc informatiile de la ore.
Alergiile netratate se inrautatesc si duc la probleme respiratorii cronice, cum ar fi astmul, sinuzita, sau la boli de piele (eczeme, urticarie). 
Unele alergii alimentare, la medicamente sau la intepaturile de insecte pot duce la reactii anafilactice, o reactie alergica sistemica ce poate fi fatala.
Mitul 3: Fumatul nu declanseaza astmul.
In realitate, bebelusii care se nasc din mame fumatoare sunt mai predispusi riscului de a face astm decat copiii mamelor nefumatoare. Fumatul este si un cunoscut declansator al atacurilor de astm si nu trebuie ignorat. Deci, daca trebuie sa fumezi, fa-o afara si nu in preajma copiilor.
Mitul 4: Daca te muti intr-o alta regiune, vindeci alergiile.
In realitate, rinita alergica (febra de fan) poate fi declansata de polenul dus de vant primavara si vara sau de alti alergeni, cum ar fi praful casnic sau sporii de mucegai care exista pe tot parcursul anului. Daca te muti departe de sursele de alergeni, iti ameliorezi temporar alergiile. Din pacate, ai un teren sensibil si vei dezvolta alte alergii.
Mitul 5: Expunerea continua la animale te ajuta sa nu mai fi sensibila la ele.
In realitate, daca esti alergica la parul de pisica, de exemplu, expunerea continua nu te va ajuta. De fapt, 1 din 3 persoane care sunt deja alergice la ceva si sunt expuse la animalele de case vor deveni alergice si la acestea, dupa o perioada de timp. Iar daca esti deja alergica la animale, expunerea la acestea iti va inrautati situatia. Cel mai bun mod de a ameliora simptomele este de a le indeparta din locuinta sau, cel putin, a le tine departe de dormitor, a avea o podea ce poate fi spalata cu usurinta si a spala regulat animalele pentru a reduce cantitatea de alergeni pe care ii lasa in urma lor.
Mitul 6: Daca elimini graul si laptele, iti scazi simptomele astmului si al febrei fanului.
In realitate, dieta joaca un rol minor in managementul astmului sau al rinitei alergice. Desi unii copiii care au alergii alimentare fac si eczeme, astm sau rinita alergica, impunerea generalizata a scoaterii graului si laptelui din alimentatie este o pierdere de timp. Astfel de diete pot afecta nutritia (mai ales in cazul copiilor) si directioneaza eforturile inspre zone complet neproductive. Cand apar alergii alimentare, reactiile sunt, de obicei, rapide, severe si evidente. Sunt aproape intodeauna acompaniate de de eruptii pe piele, inflamari ale gatului, voma si, uneori, eczema atopica. Nucile, pestele, scoicile, laptele si ouale sunt cel mai adesea intalnite in cazul alergiilor alimentare la copii. Nu exista studii stiintifice care sa arate ca laptele creste productia de mucus sau inrautateste astmul. Pacientii reactioneaza mai repede la bauturi reci (inclusiv la lapte rece), din cauza inhalarii de aer uscat rece in timp ce se bea lichidul respectiv.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alergii

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0