1. Ia o minge mica de cauciuc si strange-o in pumn. Repeta exercitiul cate doua minute la rand, de mai mullte ori pe zi, trei zile pe saptamana, timp de 12 saptamani. Desi cercetatorii nu inteleg de ce acest gest are astfel de efecte favorabile, ei presupun ca ar fi vorba de miscarea repetitiva care imbunatateste elasticitatea vaselor de sange.
2. Aloca-ti timp pentru a plimba catelul. Animalele de companie au acest dar de a reduce tensiunea arteriala, lucru sustinut de nenumarate studii in domeniu. Un studiu efectuat in randul a 5.000 de persoane a evidentiat faptul ca cei care au animale de companie au o tensiune arteriala sistolica semnificativ mai mica decat restul.
3. Consuma sfecla rosie. Un pahar de suc de sfecla rosie pe zi il tien la distanta pe cardiolog. Un studiu din 2013 a aratat ca 250 de ml de suc de sfelca rosie poate cobori tensiunea arteriala sistolica cu o medie de 10,5 puncte in 24 de ore. Sfecla rosie are un nivel ridicat de nitrati care sunt transformati de organism in oxid nitric care ajuta la imbunatatirea fluxului sangvin.
4. Asigura-ti aportul optim de potasiu. Acest mineral diminueaza efectele sodiului in corp, eliminandu-l si, prin urmare, relaxand muschii vaselor de sange. Un studiu din 2012 a aratat ca un pumn de fructe uscate consumate de trei ori pe zi timp de 12 saptamani a redus hipertensiunea sistolica a participantilor cu o medie de 4,8 procente.
5. Respira adanc. Cand oamenii care nu luau medicamente pentru reducerea hipertensiunii au practicat tehnici de respiratie (sase respiratii in 30 de secunde), si-au redus tensiunea sistolica cu o medie de 9 puncte pe perioade scurte de timp, conform unui studiu publicat in Hypertension Research. Dar oamenii de stiinta sustin ca este posibil sa mentii aceste efecte si pe termen lung, daca stii ce sa faci. Respiratia controlata poate declansa calmarea sistemul nervos parasimpatic ce duce la reducerea ritmului cardiac si a tensiunii. Pune o mana pe burta si inspira adanc, respirand apoi pana iti vezi abdomenul umflandu-se. Procesul trebuie sa dureze 30 de secunde.
6. Iesi afara din casa. Daca mergi pe jos intre 30 si 60 de minute pe zi atragi o reducere a riscului de hipertensiune de 19 procente. Similar cu rezultatele vazute de cei care alearga 15-30 de minute.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.97
din 5
- 38 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!