Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

17,2 milioane euro alocate Programului pentru scoli

de Alina Ilie la 2016-11-23
17,2 milioane euro alocate Programului pentru scoli
Incepand cu anul scolar 2017-2018, actualele programe de incurajare a consumului de fructe si de distribuire a laptelui in scoli vor fi unificate intr-un singur program cu finantare europeana, denumit generic „Programul pentru scoli”.


Conceput in jurul obiectivelor de sanatate si educatie – deprinderea de obiceiuri alimentare sanatoase bazate pe consumul de fructe, legume, lapte si produse lactate – „Programul pentru scoli” este un program cu precadere educativ. Menit sa-i familiarizeze pe copii cu un stil de viata sanatos si sa-i apropie de mediul rural ca sursa a produselor pe care le consuma, „Programul pentru scoli” are la baza doua componente: distributia propriu-zisa a produselor si masurile educative care o insotesc, apreciindu-se ca simpla distributie nu poate asigura indeplinirea obiectivelor.

Beneficiind de finantare europeana din Fondul European de Garantare Agricola al Politicii Agricole Comune, „Programul pentru scoli” incurajeaza, de asemenea, achizitiile locale sau regionale, lantul scurt de aprovizionare, avand la dispozitie fonduri europene in valoare de 6.866.848 euro pentru schema de fructe si legume si 10.399.594 euro pentru schema de lapte si produse lactate.

Pana la 15% din aceste fonduri pot fi alocate pentru implementarea diferitelor masuri educative de insotire, precum vizite la ferme, la targuri si expozitii agricole, organizarea de concursuri tematice, ateliere de gatit si de degustare etc.

Pentru o implementare eficienta, „Programul pentru scoli” necesita implicarea activa a tuturor factorilor la nivelul comunitatilor, de la reprezentantii administratiei publice locale – consilii judetene, directiile judetene de sanatate publica, inspectoratele scolare – pana la producatorii locali interesati de furnizarea produselor.

Programul se adreseaza prescolarilor din gradinitele de stat si particulare cu program normal de 4 ore si elevilor din invatamantul primar si gimnazial de stat si particular.

Foto: pixabay.com
Sursa:  MADR

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scoala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Cele mai citite articole

Candidoza vaginala este o infectie cauzata de ciuperca Candida albicans. Conform Organizatiei ...
Cu stilul de viata agitat si presiunile zilnice, activitatea fizica poate fi adesea pusa in plan ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0