Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Varsta nu conteaza (in viata profesionala)

de Petru Scraba la 2014-04-22
Varsta nu conteaza (in viata profesionala)
Chiar asa? Trebuie sa fie o gluma la mijloc. Si asta pentru ca varsta este unul dintre aspectele vietii despre care se vorbeste cel mai mult, varsta este una dintre obsesiile recurente ale multora. Cum nu conteaza? Conteaza, dar mult mai putin daca nu ne permitem noua insine sau altora sa fim incadrati in casetute cu presupuneri logice bazate pe un numar.


De ce par oamenii mai interesati de varsta decat de capacitatile sau abilitatile noastre? De ce impartim realizarile in realizari ale tinerilor si ale celor mai in varsta, in loc sa le consideram doar realizari? De ce tot continuam sa emitem presupuneri despre ce se intampla (sau ar trebui sa se intample) la numite varste cand viata ne arata ca exista experiente radical diferite pentru persoane diferite la aceeasi varsta? De ce oamenii prefera sa se refere la ei insisi ca fiind tineri sau batrani pe baza unui numar, si nu pe starea lor fizica, mentala sau interioara?
Te-ai intalnit vreodata cu vreo persoana care arata mult mai tanara decat varsta reala? Sau cu una cu un aspect mult mai imbatranit decat anii din buletin? Ai observat vreodata suflete batrane in trupuri tinere si comportamente adolescentine in trupuri batrane?
Pentru fiecare persoana care a cunoscut succesul (in viata sau in cariera) de timpuriu vom gasi una care a experimentat aceleasi lucruri si dupa 65 de ani. Gasim, daca suntem in cautare de asa ceva, exemple numeroase de diferite cariere sau trasee prin viata. Sunt si unii care au succes devreme si se opresc si altii care insista multa vreme pentru a-si implini visurile. 
Vei observa, de asemenea, diferente radicale la nivelul fericirii omenilor si al impactului social al variatelor varste cronologice. Mai mult, etape diferite ale vietii cronologice aduc diferite avantaje si fiecare persoana are experiente unice in fiecare etapa a vietii sale.
Primul mare soc l-am avut la 30 de ani. Mi se spusese ca un barbat isi atinge apogeul fizic si creativ inainte de acest prag. Nimic din toate astea nu a fost valabil in cazul meu. Mi-a fost mai rau inainte de 30 de ani decat dupa. Am devenit mai puternic, mai productiv, chiar daca depuneam acelasi efort ca inainte. Da, trebuie sa ai mai multa grija de trupul tau, dar si stii mai multe despre asta. Acesta iti devine partener. Iar in ceea ce priveste viata interioara nu exista nicio comparatie. Inainte de 30 de ani eram anxios, dupa am gasit drumul catre linistea si pacea interioare.
Ne folosim de varsta pentru a judeca, la fel cum o facem cand vine vorba de rasa sau religie. Cat de des ne gandim la altii sau la noi pornind de la varsta? Cat de des stam pe loc pentru ca ne consideram prea batrani sau prea tineri? Mergem intr-atat de departe, incat nu mai angajam pe cineva pe un post pentru ca ne gandim ca e prea tanar/batran, fara a-i cunoaste cu adevarat forta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varsta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cariera

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0