Cum functioneaza: Termenul „flexitarian” este o combinatie intre flexibil si vegetarian. Cu alte cuvinte, esti vegetariana, dar ti se permite si un pic de „joc”. Flexitarienii se bazeaza pe cinci grupe alimentare de baza: proteine (tofu, fasole, linte), lactate, fructe si legume, cereale integrale si zahar si condimente. In fiecare zi trebuie sa urmezi un plan 3-4-5: 300 de calorii la micul-dejun, 400 de calorii la pranz, 500 de calorii la cina si o gustare de 150 de calorii.
De ce ne place: Este flexibila! Aceasta dieta este cea mai indicata pentru cei care nu au nicio idee ce sa faca, dar nici nu le place sa respecte prea multe reguli stricte.
Dieta Eco-Atkins
Cum functioneaza: Similar dietei Atkins, si aceasta indica un consum scazut de carbohidrati, dar nu ii elimina complet. Include insa mult mai multe plante. In loc sa-ti recomande carne si branzeturi care au mult colesterol, trebuie sa mananci 31% din calorii din proteine din plante, 43% din grasimi din plante si 26% - carbohidrati buni. Majoritatea oamneilor care incearca aceasta dieta sunt vegani, dar unii mananca si peste, carne alba slaba si produse lactate.
De ce ne place: Este mult mai prietenoasa cu inima decat dieta Atkins clasica, din moment ce nu mananci tone de colesterol. Acestea fiind spuse, este mai greu de tinut decat alte diete, pentru ca este mai restrictiva (nu ai voie sa mananci carne rosie sau carbohidrati rai, cum ar fi painea alba sau produsele de patiserie).
Dieta alimentelor crude
Cum functioneaza: Mananci numai mancare cruda, negatita, neprocesata, nebagata la microunde, nemodificata genetic sau expusa la pesticide sau erbicide. Nimic nu este incalzit la o temperatura de peste 46 de grade Celsius. Teoria spune ca gatitul alimentelor ucide vitaminele si deci, mancand crud, absorbi mai multi nutrienti. Majoritatea celor care tin aceasta dieta sunt vegani, dar unii mananca si alimente crude de origine animala, cum ar fi peste crud, branza din lapte crud si anumite tipuri de carne cruda. Ajungi sa slabesti, caci nu mai poti baga in gura orice vezi. Trebuie sa te gandesti inainte sa mananci ceva si ajungi astfel sa consumi mai putine calorii.
De ce ne place: Este la moda si adeptii ei spun ca se simt mai proaspeti, mai legati de natura. Nu este insa foarte convenabila. Restaurantele care ofera astfel de preparate sunt putine. Prepararea meselor poate dura si ea: sunt implicate multe sucuri, produse facute la blender, deshidratarea unora etc.
Planul volumetric
Cum functioneaza: Acesta nu este atat de mult o dieta, cat este un mod general de a manca. A fost gandit de Barbara Rolls, profesor de nutritie la Universitatea Penn State, si se bazeaza pe presupunerea ca oamenii tind sa manance aceeasi cantitate de mancare in fiecare zi, indiferent de cat de multe calorii sunt in mancare. Ipoteza este deci ca, daca iti umpli farfuria cu alimente slab calorice, cum ar fi legume, ajungi sa consumi mai putine calorii, fara a manca mai putin. Si se pare ca este adevarata.
De ce ne place: Nu simti ca rabzi de foame, pentru ca mananci aceeasi cantitate de mancare pe care o consumai si cand erai in afara planului. Nu limiteaza grupele alimentare, asa ca, cel mai probabil, vei respecta ceea ce ti se propune.
Sursa: womenhealthmag.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!