Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa ramai insarcinata? Iata ce alimente nu ai voie sa mananci

de Sunt Fericita la 2018-11-29
Vrei sa ramai insarcinata? Iata ce alimente nu ai voie sa mananci
Daca te simti pregatita si esti de parere ca este momentul ideal sa ai un copil, atunci trebuie sa fii atenta la alimentatie. Meniul zilnic pe care il mananci iti poate creste sansele sa ramai insarcinata ori din contra, iti poate spulbera orice sansa. Iti spunem la ce alimente sa renunti daca iti doresti sa ramai insarcinata!


O dieta sanatoasa si echilibrata poate ajuta orice femeie sa isi vada visul cu ochii, acela de a fi mama. Din pacate, sunt si multe cazuri cand principiile de alimentatie nu sunt respectate, iar efectele nu intarzie sa apara. Pentru a favoriza aparitia unei sarcini, dar si pentru a asigura dezvoltarea optima a bebelusului, iata la ce alimente trebuie sa renunti!
  • Pestele care contine mult mercur. Tonul sau pestele spada sunt in topul alimentelor la care trebuie sa renunti daca vrei sa ramani insarcinata. Contin o cantitate mare de mercur, iar daca este consumat in cantitati mari inainte de sarcina, acesta se poate acumula in organism si poate face rau copilului in perioada sarcinii. Mercurul afecteaza sistemul tau nervos si poate avea un efect negativ si asupra copilului.
 
  • Sucuri acidulate. Orice suc acidulat, atat varianta normala, cat si cea dietetica fara zahar, au efectul de a reduce fertilitatea.  Sucurile contin mult zahar si de asemenea indulcitori artificiali, motiv pentru care nu sunt recomandate nici in perioada din-naintea sarcinii si nici in sarcina.
 
  • Lactatele fara grasimi. Branza, iaurt, lapte sau orice alte produse lactate care au un continut scazut de grasimi pot avea in compozitie hormoni androgeni care raman in organism chiar si dupa ce grasimea a fost eliminata. Acest tip de produse pot stimula organismul sa produca hormoni in exces, hormoni care pot deregla ciclul menstrual. 
 
  • Alimentele care au un indice glicemic crescut. Trebuie evitate alimentele care pot creste nivelul glicemiei, mai ales daca acestea nu sunt combinate cu alte alimente care contin fibre sau proteine. Orice carbohidrati complecsi consumati trebuie sa fie combinati cu grasimi sanatoase precum legume, seminte, nuci, etc.
 
  • Alcool in exces. Este recomandat ca femeile care isi doresc sa ramana mai repede insarcinate sa nu consume deloc alcool, insa daca nu este o cerinta realista, atunci sa fie un consum de alcool minim. Alcoolul poate duce la infertilitate si poate reduce vitaminele sanatoase in corp, in felul acesta sansele de a ramane insarcinata pot fi minime. 
 
  • Carnea procesata. Vorbim aici despre mezeluri, sunca, salam, hot dog, peste afumat si orice alte alimente de acest gen.  Daca mai rar iti este pofta de unul dintre aceste alimente, incearca sa il gatesti la o temperatura cat mai ridicata pentru a elimina bacteriile din compozitie.
 
  • Grasimi trans. Acestea sunt tot ce inseamna chips-uri, popcorn, produse de patiserie ori alimente prajite in exces deoarece consumul lor poate declansa inflamatii in organism, iar sansele de a ramane insarcinata se reduc.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0