Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect finantat din fonduri europene pentru formare profesionala in domeniul IT

Proiect finantat din fonduri europene pentru formare profesionala in domeniul IT
Proiectul finantat din fonduri europene 'Cresterea gradului de ocupare a somerilor din regiunea Bucuresti-Ilfov printr-un program integrat de consiliere si formare profesionala in domeniul IT' a contribuit la integrarea sau reintegrarea in munca a 60 de someri dintre cei 270 care au absolvit cursurile de formare profesionala pe competente informatice derulate timp de 18 luni, a declarat managerul proiectului Mihaela Costanda.


'Valoarea totala eligibila a fost de peste 1,98 milioane lei, la care Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU) a contribuit cu 1,711 milioane lei, iar bugetul statului cu 169.308,81 lei', a precizat Mihaela Costanda.

Aceasta a aratat ca, spre deosebire de alte proiecte din zona resurse umane cu finantare europeana, nu s-au oferit somerilor subventii pentru a-i 'motiva' sa participe ci a fost organizat un 'concurs de angajare' fiind premiati absolventii care se angajeaza cu contract de munca si folosesc competentele dobandite la cursurile de formare profesionala.

Au fost prevazute 18 premii in valoare de 300 lei fiecare, dar multi dintre absolventi au refuzat sa le ridice.

Potrivit lui Aurel Åžerban, asistent de proiect, participantii la cursuri au fost in proportie de peste 70% tineri cu varste pana in 35 ani, dar au fost si persoane de peste 50 ani.

'Printre somerii care au urmat cursurile noastre de informatica am avut si doua persoane de peste 50 ani, doctori in stiinte, care la vremea pregatirii lor universitare nu avea cum sa dobandeasca competente IT', a spus Aurel Åžerban.

In cadrul proiectului a functionat un centru de consiliere si a fost infiintat un centru de formare profesionala dotat cu echipamente informatice performante.

Joi, compania de consultanta Tiurenlau a organizat o conferinta de presa de prezentare a principalele rezultate obtinute in implementarea proiectului POSDRU pe care l-a derulat timp de 18 luni, in perioada 1 noiembrie 2010 - 19 aprilie 2012.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre formare profesionala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cursuri

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0