Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce tinuta sa porti la un interviu pentru a face o prima impresie buna

Ce tinuta sa porti la un interviu pentru a face o prima impresie buna
Ceea ce trebuie sa stii in primul rand este ca nu vei primi a doua sansa pentru a face o prima impresie buna! De aceea, trebuie sa iti dai seama ca felul in care arati atunci cand iesi din casa se va reflecta in atitudinea recrutorului in primele 30 de secunde ale interviului.


Prima impresie pe care recrutorul si-o formeaza despre tine va afecta in mod substantial sansele tale de angajare, de aceea, cel mai mult conteaza tinuta pe care ti-o alegi, tonul pe care il adopti si comunicare non-verbala pe care o exprimi.
Pentru ca tinuta vestimentare va fi primul detaliu care va iesi in evidenta atunci cand te prezinti la un interviu de angajare, ne vom concentra mai mult pe acest subiect.
Ceea ce stiai pana acum despre asta probabil se referea la clasicul costum negru, format din fusta, sacou si camasa alba, eventual si dresuri, desi temperatura era extrem de ridicata. Probabil o astfel de tinuta au purtat si parintii tai cand si-au gasit ultimul loc de munca.
Intre timp, lucrurile s-au mai schimbat, la fel si perceptia angajatorilor. De aceea, este important sa stii ca iti poti alege tinuta  pe care sa o porti la inteviu in functie de domeniul in care iti doresti sa te angajezi.
Tinutele traditionale, formate din costume elegante, vor fi folositoare doar in cazul in care ti-ai propus sa te angajezi in unul dintre domeniile: bancar, finante, asigurari, drept, medicina. Cu o astfel de tinuta nu vei da gres la un interviu, poate doar in cazul in care alegi o rochie de seara sau o fusta prea scurta.
Daca viitorul tau loc de munca presupune ceva mai multa creativitate, ai putea fi mai liber in alegerea hainelor pentru interviu. Angajatorii din domenii precum design grafic, publicitate, marketing sau alt domeniu in care originalitatea conteaza, cu siguranta nu isi vor dori sa te vada purtand un costum clasic, ci o combinatie putin mai traznita.
Cu toate astea, trebuie sa ai grija sa nu exagerezi. Daca decizi sa porti blugi, nu incalta o pereche de tenesi si in nici un caz nu purta un pulover larg. Originalitatea e originalitate, insa trebuie sa arati ca ai si bun gust!
Ai grija ca bluza sau camasa pe care alegi sa o porti sa nu aiba o culoare tipatoare, sa fie prea decoltata sau prea lucioasa. Daca te decizi sa iti cumperi niste pantofi noi pentru interviu, poarta-i mai intai prin casa pentru a te asigura ca nu vei avea parte de un disconfort vizibil.
Nu incerca sa iesi in evidenta cu prea multe accesorii si ai grija sa folosesti un deodorant/ parfum placut si nu prea puternic.
Acum consider ca esti pregatita pentru acest pas, asa ca bafta la interviu!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre interviu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tinuta vestimentara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre angajare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre recrutor

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre haine

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0