Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retete culinare vegetariene: Chiftele la cuptor!

de SuntFericita.ro la 2014-08-29
Retete culinare vegetariene: Chiftele la cuptor!
Va spun din start ca aceste chiftele chiar dau dependenta. La modul cel mai sincer, odata ce ai apucat sa gusti cateva chiftele vegetariene, facute la cuptor, fara prajeala, nu o sa mai doresti sa te intorci la retetele clasice.


In mod concret, acolo unde exista prajeala, colesterolul rau creste in nivel in mod accelerat. Asa se face ca dupa 10 chiftele prajite in ulei incins, ficatul trebuie sa depuna eforturi foarte mari pentru a-ti curata organismul de toxine.

Acelasi lucru se intampla si cu carnea. In exces, carnea devine o povara pentru organism, obosindu-l, taiandu-ti din vlaga, din energie.

Dar toate aceste aspecte dispar atunci cand eliminam din calcul carnea si uleiul prajit.

Ingrediente:
un cartof
jumatate de dovlecel
o ceapa alba
soia granule - optional
un morcov mic
un sfert de telina
sare, piper
2 linguri de ulei de masline

Cum se prepara cele mai tari chiftele vegetariene?
Se dau pe razatoare toate alimentele mentionate mai sus. Se amesteca impreuna cu sarea, piperul, cele 2 linguri de ulei de masline si daca doriti, adaugati si ierburi aromatice.

Chiftelele vegetariene merg de minune cu cimbru, chimen, oregano si ienibahar insa optiunile sunt total deschise catre orice preferinta culinara. Asa se face ca in chiftelele vegetariene puteti adauga si Curry sau condimente chinezesti.

Amestecul realizat se portioneaza in linguri mici si se modeleaza sub forma de chiftele lunguiete, cum arata parjoalele. Se pun in tava de copt, pe hartie de copt sau si mai bine, intr-un vas tip yenna, aliniate una langa alta.

Se dau la cuptor maxim 30 de minute, la foc iute. Se vor patrunde perfect si sunt gata de servit.

Un sos exceptional pentru aceste chiftele este sosul de iaurt cu usturoi si marar pisat. Usturoiul se face mujdei, se adauga mararul pisat sau patrunjelul si apoi se mixeaza cu iaurt slab. Chiftelele merg de minune servite alaturi de acest sos.

Pofta buna!

sursa foto: woolworthsbabyandtoddlerclub.com.au


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.15 din 5 - 36 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016