Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

12 semne ca suferi de dependenta de internet

12 semne ca suferi de dependenta de internet
Unora dintre noi le este greu sa controleze cat de mult timp pierdem online pana in masura in care viata cotidiana ne este afectata. Internetul joaca un rol foarte important in viata moderna, dar beneficiile sale sunt acompaniate si de o latura mai intunecata. Unii oameni dezvolta un comportament compulsiv de utilizare a internetului, ajungand sa socializeze exclusiv online.


Tu esti dependenta de web? Vrei sa stii? Citeste mai jos semnele.
Euforie resimtita din plin cand esti pe internet. Daca navigarea pe site-urile preferate te face sa te simti mai bine ca orice altceva, ai grija. Este primul simptom de consum abuziv.
Stai din ce in ce mai mult pe internet. Astazi ai stat online ceva mai mult decat ieri si mult mai mult decat alaltaieri? Poate fi semnul unei tendinte de dezvoltare a unei dependente.
Nu-ti poti controla comportamentul. Daca ti se pare ca ti-a slabit autocontrolul, fii un pic atenta si afla cauzele.
Iti neglijezi familia si prietenii. Daca ii acorzi familiei mai putina atentie si esti obsedata sa stai pe net, sa stii ca acesta este un alt semn rau.
Opresti orice alta activitate. Un semn des intalnit in randul persoanelor dependente este ca-si pierd interesul fata de alte activitati. 
Minti in privinta consumului de internet. Daca ajungi sa fii nevoita sa minti in privinta numarului de clipuri la care te-ai uitat pe YouTube sau a jocurilor accesate, sa stii ca esti ingropata in probleme.
Internetul interfereaza cu alte responsabilitati. Stii ca ai ceva important de facut, dar nu rezisti sa nu intri si online.
Vrei si mai mult si devii nelinistita daca esti departe de calculator. Daca esti iritata de fiecare data cand nu esti aproape de un calculator, gandeste-te un pic. Iei laptop-ul cu tine si la toaleta? 
Ti-e jena sau te simti vinovata de cat de mult intri online. Iata inca un semn al dependentei.
Impactul negativ. Cand folosirea computerului are un efect negativ asupra vietii, job-ului, relatiilor cu alte persoane, te indeparteaza de lucrurile pe care ar trebuie sa le faci, inclusiv igienizarea corporala obligatorie, nu crezi ca e momentul sa te trezesti?!
O schimbare a modului in care dormi arata ca ceva nu este in regula. Daca te tezesti dimineata si te asezi in fata calculatorului si pe urma descoperi ca soarele asfinteste, sa stii ca ai mai pierdut o zi din viata online. Si, daca stai noaptea treaza, sanatatea ta va fi afectata.
Treci prin schimbari ale greutatii corporale, ai dureri de cap sau de spate. Daca aceste simptome sunt acompaniate de altele enumerate mai sus inseamna ca esti dependenta de internet.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre familie

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0