Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce alimente sporesc productia de acid hialuronic si iti asigura un ten frumos

de Alina Ilie la 2023-05-25
Ce alimente sporesc productia de acid hialuronic si iti asigura un ten frumos
Acidul hialuronic este produs in mod natural de organism si joaca un rol cheie in multe aspecte ale sanatatii, in special in ceea ce priveste pielea, ochii si articulatiile. De exemplu, studiile arata ca reduce aspectul ridurilor, imbunatateste textura si elasticitatea pielii, redand tenului aspectul sanatos. De asemenea, poate sprijini vindecarea ranilor, previne pierderea masei osoase si diminueaza manifestarile osteoporozei. Se foloseste adesea si in tratarea ochilor uscati. Vom afla in randurile de mai jos ce alimente sporesc productia de acid hialuronic.


Acidul hialuronic este un ingredient popular in serurile si cremele de ingrijire a pielii, datorita proprietatilor sale umectante. Ca si in cazul colagenului, cantitatea de acid hialuronic pe care o produce corpul scade odata cu inaintarea in varsta.

Alimente care sporesc productia de acid hialuronic

 
Peste
 
Pestele este o sursa excelenta de acid hialuronic, acizi grasi omega-3 si colagen. Unii pesti, cum ar fi macroul si pastravul, sunt, de asemenea, bogati in DHA si EPA, doi nutrienti care sustin sanatatea creierului, ochilor si inimii. Mai mult decat atat, si fructele de mare contin un antioxidant cunoscut sub numele de astaxantina, despre care cercetatorii de la Oxidative Medicine si Cellular Longevity au sugerat ca ar putea preveni efectele imbatranirii.
 
Nuci, migdale si seminte
 
Un factor care poate afecta nivelul de acid hialuronic al organismului este deficienta de zinc sau magneziu. Din fericire, nucile si semintele sunt bogate atat in zinc, cat si in magneziu, pe langa faptul ca sunt o gustare ideala. Zincul si magneziul sunt ambele minerale esentiale care sustin sanatatea nervilor, inimii si creierului.
 
Migdalele sunt foarte nutritive, cu multe proteine, fibre si grasimi sanatoase. Prin continutul de magneziu sustin cresterea productiei de acid hialuronic din organism. In plus, sunt o sursa excelenta de vitamina E, micronutrient care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si la combaterea stresului oxidativ. Asadar, poate accelera vindecarea ranilor.

Citeste si: 3 masti naturale pentru un ten perfect in aceasta vara
 
Cartofi dulci
 
Cartofii dulci sunt bogati in magneziu, care este necesar pentru producerea acidului hialuronic. Cartofii dulci sunt incredibil de hranitori, sunt bogati in fibre, vitamine A si C si mangan. Contin, de asemenea, o gama larga de antioxidanti care ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor oxidative si a bolilor cronice. In plus, cartofii dulci sunt plini de betacaroten, un compus despre care s-a demonstrat ca amelioreaza inflamatia, neutralizeaza radicalii liberi daunatori si protejeaza impotriva daunelor pielii si a arsurilor solare.
 
Citrice
 
Portocalele nu contin acid hialuronic, dar contin naringenina.
 
Naringenina este un flavonoid - un compus vegetal cu proprietati antioxidante puternice. De asemenea, se gaseste in mod natural in alte citrice, rosii si smochine. Naringenina blocheaza activitatea hialuronidazei, o enzima responsabila de descompunerea acidului hialuronic. Prin urmare, consumul mai multor portocale te-ar putea ajuta sa mentii niveluri sanatoase de acid hialuronic in corpul tau.
 
Portocalele sunt, de asemenea, sarace in calorii si pline de vitamina C, un micronutrient esential pentru un organism puternic.
 
Vitamina C promoveaza sinteza colagenului, cea mai abundenta proteina din corpul tau, care este esentiala pentru structura pielii, muschilor, parului, articulatiilor si multe altele. Aceasta vitamina va ajuta, de asemenea, sa va protejati pielea de daunele provocate de ultraviolete.
 
Tofu
 
Desi tofu nu contine acid hialuronic, este bogat in fitoestrogeni - substante care imita efectele hormonului estrogen. S-a demonstrat ca estrogenul creste nivelul de acid hialuronic din organism pentru a sustine sanatatea pielii si pentru a preveni probleme precum uscaciunea si ridurile.
 
Se crede ca fitoestrogenii din tofu si alte produse din soia au efecte similare. De fapt, studiile arata ca acestea pot stimula productia de acid hialuronic, pot creste nivelul de colagen si pot proteja impotriva stresului oxidativ.
 
Tofu ofera, de asemenea, o cantitate buna de proteine in fiecare portie, impreuna cu alti nutrienti cheie, cum ar fi manganul, calciul si seleniul.
 
Legume cu frunze verzi
 
Legumele cu frunze verzi, cum ar fi varza, salata, spanacul, varza kale, salata, sunt bogate in vitamine contin magneziu, care ajuta la producerea de acid hialuronic in organism. 
 
Fiecare portie de varza gatita furnizeaza o doza consistenta de fibre, vitamine A si K, calciu, cupru si mangan.
 
Sunt, de asemenea, bogate in magneziu, un mineral esential care este implicat in peste 300 de reactii enzimatice din corp.
 
Pe langa faptul ca magneziul este necesar pentru producerea de energie, functionarea muschilor si sanatatea oaselor, acesta este si implicat in productia de acid hialuronic.

Surse: glam.com, www.healthline.com
Foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre acid hialuronic

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ten frumos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre acizi grasi

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0