Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand este recomandat sa iei antibiotice

Cand este recomandat sa iei antibiotice
De multe ori, tratam infectiile virale din sezonul rece cu antibiotice pe care le procuram fara prescriptie medicala. Este bine sa stii ca antibioticele sunt folosite pentru tratarea infectiilor bacteriene, nu a celor virale. Prin urmare, antibioticele ar trebui luate dupa prescriptia unui medic, care in urma analizelor poate constata despre ce afectiune este vorba.


De multe ori, tratam infectiile virale din sezonul rece cu antibiotice pe care le procuram fara prescriptie medicala. Este total gresit ca pentru o simpla raceala sa iei antibiotice, deoarece aceasta afectiune este provocata de virusuri, si aceste medicante nu au nici un efect asupra virusurilor. Iti pot face mai mult rau decat bine.
Antibioticele sunt medicamente care se folosesc la tratamentul bolilor infectioase provocate de bacterii. Reprezentantii Societatii Romane de Microbiologie avertizeaza ca, in prezent, foarte multe persoane le administreaza incorect.
Una dintre cele mai grave probleme ale administrarii indelungate este ca distrug bacteriile intestinale sanatoase si provoaca dezechilibre la nivelul stomacului.
Antibioticele sunt ineficiente impotriva racelii si gripei
In plus, este foarte important sa administram corect si sa stim ca ele sunt folosite in tratarea infectiilor bacteriene, nu a celor virale care provoaca raceala si gripa. Prin urmare, antibioticele ar trebui luate dupa prescriptia unui medic, care in urma analizelor poate constata despre ce afectiune este vorba.
“Luate inutil sau incorect, antibioticele duc la dezvoltarea rezistentei bacteriilor, ceea ce inseamna ca organismul nostru devine din ce in ce mai vulnerabil la infectii produse de bacteriile multirezistente. Astfel, in timp ce rezistenta la antibiotice creste, scade numarul celor eficiente si este posibil sa ajungem in situatia in care nu vom mai putea trata diferite boli care ne pot pune in pericol chiar viata", a declarat pentru Agerpres conf. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Române de Microbiologie.
Mentionam ca pacientul trebuie sa foloseasca antibiotice doar la prescriptia unui medic, sa respecte tratamentul recomandat. Medicamentele ramase dupa terminarea tratamentului trebuie aruncate, pentru ca, daca nu sunt pastrate in conditii adecvate, isi pierd eficacitatea.

Sursa: Agerpres.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antibiotice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre raceala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gripa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicamente

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016