Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bautura care detoxifica organismul: laptele cu turmeric sau laptele auriu

de Alina Ilie la 2016-08-12
Bautura care detoxifica organismul: laptele cu turmeric sau laptele auriu
Iata o bautura gustoasa si hranitoare ce poate fi consumata dimineata, pe stomacul gol, sau seara, inainte de culcare.. Bautura se numeste "haldi ka doodh", ceea ce se traduce prin laptele de aur sau laptele cu turmeric, si se crede ca originile sale sunt in medicina Ayurveda.


Se recomanda pentru detoxifiere dar si in cazul inflamatiilor din organism. Aceasta bautura curata in mod eficient ficatul si purifica sangele.

Contine ulei si lapte de cocos, turmeric, ghimbir, piper negru. Pentru a imbunatati gustul puteti adauga miere. Se poate consuma rece sau incalzit.

Turmericul a fost folosit de secole in cazul bolilor de ficat, durerilor menstruale si articulare, artrita, boli respiratorii, probleme gastrointestinale, afectiuni ale pielii, precum si pentru a consolida sistemul imunitar. Are proprietati antiinflamtorii si antimicrobiene si este until in cazul bolilor cronice. Neutralizeaza radicalii liberi si prin urmare, curata ficatul, stabilizeaza nivelul de zahar din sange, trateaza depresia, cancerul, alergiile, bolile cognitive degenerative precum Parkinson si Alzheimer.

Ghimbirul are proprietati antiinflamatorii, amelioreaza senzatia de greata, combate raceala, stimuleaza digestia, durerile de muschi, durerile menstruale si regleaza nivelul de zahar din sange.

Piperul negru previne anemia, stimuleaza digestia, lupta impotriva radicalilor liberi si calmeaza simptomele racelii. Mai mult decat atat, sustine absorbtia turmericului in organism.

Uleiul de cocos are beneficii nenumarate, printre care se numara stimularea sistemului imunitar, imbunatatirea digestiei, prevenirea bolilor de rinichi si ficat.

Laptele de cocos este bogat in electroliti, vitamina B, magneziu si acizi grasi, stabilizeaza nivelul de zahar din sange.

Mierea are proprietati antibacteriene puternice, trateaza alergiile, amelioreaza raceala si gripa, relaxeaza organismul, ajuta in cazul privarii de somn, etc.

Ingrediente pentru prepararea laptelui auriu:

- o lingurita turmeric;
- o mica bucata de radacina de ghimbir proaspat ras;
- o lingura ulei de nuca de cocos;
- 250 ml lapte de cocos;
- un varf de cutit de piper negru;
- o lingurita de miere (optional);
- 1/2 lingurita de scortisoara (pentru aroma si gust, optional).

Metoda de preparare este foarte usoara, trebuie doar sa amestecati turmericul, ghimbirul ras, laptele de cocos si piperul negrul si sa le incalziti intr-un vas timp de 4 minute (nu trebuie sa fiarba). Luați lichidul de pe foc si dupa ce s-a racit adaugati mierea si uleiul de cocos.

Bautura previne inflamatia, accelereaza vindecarea si promoveaza starea generala de sanatate!

Sursa: healthyfoodhouse.com
Foto: www.healthyfoodteam.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.7 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre detoxifiere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0