Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 greseli in prepararea mancarii ce te pot imbolnavi

3 greseli in prepararea mancarii ce te pot imbolnavi
Persoanele mai in varsta sunt supuse unui risc crescut de imbolnavire din cauza alimentelor, mai ales pentru ca sistemul lor imunitar este slabit. O statistica din Statele Unite arata ca, in fiecare an, aproximativ 48 de milioane de persoane se imbolnavesc, 128.000 de mii sunt internate si 3.000 mor din cauza bolilor provocate de alimente. Cele mai grave cazuri apar la cei foarte in varsta.


Vestea buna este ca toxiinfectiile alimentare pot fi prevenite daca respecti anumite practici de siguranta a pregatirii mancarii in casa.
1. Bacteriile din carnea cruda se pot transmite si celorlalte alimente, ustensile si suprafete. Pentru a preveni aceasta contaminare, alimentele nepreparate trebuie tinute separat de alte mancaruri si de legumele/fructele proaspete. Din acest motiv, se recomanda folosirea a doua tocatoare: unul pentru carne cruda, altul pentru paine si legume.
Este bine ca, dupa fiecare utilizare, tocatorul sa fie spalat cu apa calda si detergent si pus la scurs. Se poate apela si la solutii cu clor, dupa care se recomanda clatirea temeinica. Spala-ti mereu mainile dupa manevrarea carnii crude.
2. Lasi alimentele afara din frigider prea multa vreme. In acest fel, se dezvolta bacteriile care pot duce la imbolnaviri. Multi oameni cred ca este in regula sa lasi pachetul de carne la dezghetat cateva ore. Niciun fel de mancare nu trebuie lasat „la aer” mai mult de doua ore. Dca este cald, nu trebuie sa stea nici macar o ora.
3. Incalzire impropie. Se stie ca, atunci cand pregatesti carne, trebuie sa ajungi la anumite temperaturi. Ce nu stii este si ca bucatile care ti-au ramas de la cina trebuie reincalzite la anumite grade, adica la cel putin 74 de grade Celsius, pentru a distruge bacteriile daunatoare.
Cat de mult poti pastra pentru consum ceea ce ti-a ramas de la o masa? Nu atat de mult pe cat ti-ai imaginat. Puiul, pestele si carnea de vita expira dupa trei sau patru zile la frigider. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016