Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 greseli in prepararea mancarii ce te pot imbolnavi

3 greseli in prepararea mancarii ce te pot imbolnavi
Persoanele mai in varsta sunt supuse unui risc crescut de imbolnavire din cauza alimentelor, mai ales pentru ca sistemul lor imunitar este slabit. O statistica din Statele Unite arata ca, in fiecare an, aproximativ 48 de milioane de persoane se imbolnavesc, 128.000 de mii sunt internate si 3.000 mor din cauza bolilor provocate de alimente. Cele mai grave cazuri apar la cei foarte in varsta.


Vestea buna este ca toxiinfectiile alimentare pot fi prevenite daca respecti anumite practici de siguranta a pregatirii mancarii in casa.
1. Bacteriile din carnea cruda se pot transmite si celorlalte alimente, ustensile si suprafete. Pentru a preveni aceasta contaminare, alimentele nepreparate trebuie tinute separat de alte mancaruri si de legumele/fructele proaspete. Din acest motiv, se recomanda folosirea a doua tocatoare: unul pentru carne cruda, altul pentru paine si legume.
Este bine ca, dupa fiecare utilizare, tocatorul sa fie spalat cu apa calda si detergent si pus la scurs. Se poate apela si la solutii cu clor, dupa care se recomanda clatirea temeinica. Spala-ti mereu mainile dupa manevrarea carnii crude.
2. Lasi alimentele afara din frigider prea multa vreme. In acest fel, se dezvolta bacteriile care pot duce la imbolnaviri. Multi oameni cred ca este in regula sa lasi pachetul de carne la dezghetat cateva ore. Niciun fel de mancare nu trebuie lasat „la aer” mai mult de doua ore. Dca este cald, nu trebuie sa stea nici macar o ora.
3. Incalzire impropie. Se stie ca, atunci cand pregatesti carne, trebuie sa ajungi la anumite temperaturi. Ce nu stii este si ca bucatile care ti-au ramas de la cina trebuie reincalzite la anumite grade, adica la cel putin 74 de grade Celsius, pentru a distruge bacteriile daunatoare.
Cat de mult poti pastra pentru consum ceea ce ti-a ramas de la o masa? Nu atat de mult pe cat ti-ai imaginat. Puiul, pestele si carnea de vita expira dupa trei sau patru zile la frigider. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Gateste sanatos: Top 5 retete Bio
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0