Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Ce se intampla cand combini antibiotice

de SuntFericita.ro la 2020-09-08
STUDIU: Ce se intampla cand combini antibiotice
Un studiu demonstreaza ce se intampla atunci cand mai multe antibiotice sunt combinate, iar anumite elemente din acestea interactioneaza.


 
Eficacitatea antibioticelor poate fi modificata prin combinarea acestora cu alte antibiotice, alte medicamente sau chiar cu aditivi alimentari. In functie de tipul de bacterii, unele combinatii impiedica eficacitatea antibioticelor la potentialul lor maxim, in timp ce altele devin o solutie pentru rezistenta la antibiotice, conform unui studiu publicat in Nature.
 
Oamenii de stiinta de la European Molecular Biology Laboratory au analizat aproape 3000 de combinatii de medicamente pe trei boli cu cauza bacteriana.
 
Depasirea rezistentei la antibiotice
Utilizarea in exces si necorespunzatoare a antibioticelor a dus la o rezistenta la antibiotice pe scara larga. Combinatiile specifice de medicamente pot ajuta la combaterea infectiilor bacteriene cu rezistenta multipla, dar sunt in mare parte neexplorate si rareori utilizate in clinici. De aceea, in lucrarea de fata, cercetatorii au studiat sistematic efectul antibioticelor asociate, precum si a altor medicamente si aditivi alimentari la diferite specii.
 
in timp ce multe dintre combinatiile de medicamente investigate au diminuat efectul antibioticelor, au existat peste 500 de combinatii de medicamente care au imbunatatit rezultatul tratamentului cu antibiotic. O selectie a acestor perechi pozitive a fost testata si la bacterii rezistente la medicamente multiple, izolate de la pacientii spitalizati infectati si s-a constatat ca imbunatatesc efectele antibioticelor.
 
Efectul clinic al vanilinei
Cand vanilina - compusul care da vaniliei gustul sau distinctiv - a fost asociat cu un antibiotic, spectinomicina, a ajutat antibioticul sa intre in celulele bacteriene si sa inhibe cresterea lor. Spectinomicina a fost initial dezvoltata la inceputul anilor 1960 pentru tratarea gonoreei, dar este rar utilizata in zilele noastre datorita rezistentei bacteriene care a fost dezvoltata impotriva acesteia. Cu toate acestea, in combinatie cu vanilina, spectinomicina ar putea deveni din nou relevanta din punct de vedere clinic si ar putea fi utilizata pentru alti microbi care cauzeaza boli.
 
"Din combinatiile testate, aceasta a fost una dintre cele mai eficiente si promitatoare sinergii pe care le-am identificat", spune Ana Rita Brochado, autorul principal al sstudiului. ''Imbinarile ca aceasta ar putea creste arsenalul de arme in razboiul impotriva rezistentei la antibiotice''.
 
In mod surprinzator, vanilina a diminuat efectul altor tipuri de antibiotice. Vanilina actioneaza in mod similar cu aspirina scazand eficacitatea multor antibiotice.
 
Potrivit lui Nassos Typas, combinatiile de medicamente care diminueaza efectul antibioticelor ar putea fi, de asemenea, benefice sanatatii. "Antibioticele pot provoca daune colaterale si efecte secundare, deoarece tintesc si bacterii sanatoase, dar efectele acestor combinatii de medicamente sunt foarte selective si adesea afecteaza doar cateva specii bacteriene''.
 
Pe viitor am putea folosi combinatii de medicamente pentru a preveni selectiv efectele daunatoare ale antibioticelor asupra bacteriilor sanatoase. Aceasta ar reduce dezvoltarea rezistentei la antibiotice, deoarece bacteriile sanatoase nu ar fi supuse presiunii pentru a dezvolta rezistenta la antibiotice, care ulterior sa poata fi transferata la bacterii periculoase.
 
Principii generale de utilizare a antibioticelor
Aceasta cercetare este primul screening la scara larga a combinatiilor de medicamente din diferite specii bacteriene in laborator. Compusii utilizati au fost deja aprobati pentru utilizarea in conditii de siguranta la oameni, dar sunt totusi necesare investigatiile la soareci si studii clinice pentru a testa eficacitatea anumitor combinatii de medicamente la om.
 
In plus fata de identificarea combinatiilor de medicamente noi, marimea acestei analize a permis oamenilor de stiinta sa inteleaga unele dintre principiile generale ale interactiunilor dintre medicamente. Acest lucru va permite o selectie mai rationala a perechilor de medicamente in viitor si poate fi aplicat si altor zone terapeutice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.85 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antibiotice

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016