Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Gatesti carne? S-ar putea sa faci unele greseli

Gatesti carne? S-ar putea sa faci unele greseli
Gatesti carne? S-ar putea sa faci unele greseli

Nu este usor sa faci o friptura buna. Carnea trebuie marinata, snitelele batute, iar bucata frumoasa si mare de la magazin devine mult mai mica dupa ce este tinuta in cuptor la sute de grade Celsius. Pe langa astea, mai exista si alte erori de care poate nu esti constienta, de la igiena culinara pana la cele care te impiedica sa obtii preparatul delicios dupa care tanjesti.


Folosesti acelasi tocator pentru carne si legume.
Carnea cruda imprastie bacterii pe toate suprafetele cu care vine in contact, adica tocator, cutite si maini. Daca nu ai spatiu, taie mai intai legumele si apoi carnea. Spala-te pe maini dupa ce manevrezi carnea, inainte de a pune mana pe legume. Spala tocatorul, dupa ce a fost folosit pentru care, cu detergent si apa calda. O data pe luna este indicat sa-l dezinfectezi cu inalbitor (o parte inalbitor, trei parti apa).
Daca tocatorul de lemn capata depuenri ce nu mai pot fi indepartate, inlocuieste-l. Preferabil cu unul de metal, ceramica sau sticla securizata.
Dezgheti carnea cruda la temperatura camerei.
Nu risca sa supui carnea unui dezghet la temperatura camerei sau in apa fierbinte. Corect este s-o scoti din congelator si s-o pui pe raftul din frigider, unde sa o lasi pana la dezghetarea completa (intre 8 si 24 de ore). Eventual, poti s-o pui in apa rece si sa schimbi apa dupa 30 de minute, ca procesul de dezghetare sa continue in acelasi ritm. 
Portionezi carnea la temperatura camerei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de TITULARIZARE


Doar 47 dintre profesori obtin statutul de titular   V-ati saturat probabil de mutarea continua din scoala in scoala pe posturi cu "perioada determinata" Sigur un post stabil v-ar prinde bine Va doriti sa reusiti cu prima ocazie Pentru ca pe an ce trece numarul candidatilor creste si numarul locurilor scade...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ca sa o tai mai usor, fara probleme, dupa dezghetare, lasa bucata de carne la frigider vreo jumatate de ora. 
Tai carnea prea repede dupa ce o gatesti.
Cand opresti cuptorul, lasa carnea sa se odihneasca cateva minute. Sucurile vor patrunde in carne si aromele vor fi distribuite egal. Un pui intreg are nevoie de „odihna” de pana la 30 de minute. 
Tii prea mult carnea cruda in frigider.
Nu pastra carnea de pasare, carnea tocata, pestele sau fructele de mare mai mult de doua zile. Carnea de vita, vitel, porc sau miel poate sta pana la cinci zile. Cel mai bine este ca, daca nu stii cand vei avea chef de gatit, sa pui carnea la congelator.
Nu congelezi carnea corect.
Ai cumparat-o si o bagi exact asa in congelator. Gresit. Trebuie sa o impachetezi in hartie cerata si folie de aluminiu si sa o introduci intr-o punga din plastic inchisa ermetic.
Pui prea multa carne in tigaie. 
Lasa loc aburului sa se degaje si pune mai putine bucati in tigaie, pentru a obtine acea crusta care da un gust aparte. 
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gastronomie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne

Spune-ne opinia ta despre "Gatesti carne? S-ar putea sa faci unele greseli"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


7 - 5 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Gatesti carne? S-ar putea sa faci unele greseli"

mariana @ 12-Oct-2014
"eu opăresc carnea de orice fel si o clătesc cu apă rece, apoi o gatesc"
mariana @ 25-Mai-2014
"Multumesc pentru sfaturi multe nu le stiam, chiar imi sunt folositoare desi am ceva ani..."
mariana sebe @ 29-Ian-2014
"Sfaturile sunt foarte folositoare ! multumim:))"

Cele mai citite articole

Trebuie sa le eviti! Aceste greseli de curatare a tenului pot avea un efect nedorit. Imbatranirea ...
Fotografia nu este doar un hobby, poate fi si o metoda foarte buna de autovindecare, o terapie ...
Atunci cand primesti un job nou in capitala si iti doresti sa profiti de oportunitatile pe care ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Asa este, ghirlandele luminoase iti pot schimba complet decorul dormitorului. Mi-am achizitionat 2 ...
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0