Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gatesti carne? S-ar putea sa faci unele greseli

Gatesti carne? S-ar putea sa faci unele greseli
Nu este usor sa faci o friptura buna. Carnea trebuie marinata, snitelele batute, iar bucata frumoasa si mare de la magazin devine mult mai mica dupa ce este tinuta in cuptor la sute de grade Celsius. Pe langa astea, mai exista si alte erori de care poate nu esti constienta, de la igiena culinara pana la cele care te impiedica sa obtii preparatul delicios dupa care tanjesti.


Folosesti acelasi tocator pentru carne si legume.
Carnea cruda imprastie bacterii pe toate suprafetele cu care vine in contact, adica tocator, cutite si maini. Daca nu ai spatiu, taie mai intai legumele si apoi carnea. Spala-te pe maini dupa ce manevrezi carnea, inainte de a pune mana pe legume. Spala tocatorul, dupa ce a fost folosit pentru care, cu detergent si apa calda. O data pe luna este indicat sa-l dezinfectezi cu inalbitor (o parte inalbitor, trei parti apa).
Daca tocatorul de lemn capata depuenri ce nu mai pot fi indepartate, inlocuieste-l. Preferabil cu unul de metal, ceramica sau sticla securizata.
Dezgheti carnea cruda la temperatura camerei.
Nu risca sa supui carnea unui dezghet la temperatura camerei sau in apa fierbinte. Corect este s-o scoti din congelator si s-o pui pe raftul din frigider, unde sa o lasi pana la dezghetarea completa (intre 8 si 24 de ore). Eventual, poti s-o pui in apa rece si sa schimbi apa dupa 30 de minute, ca procesul de dezghetare sa continue in acelasi ritm. 
Portionezi carnea la temperatura camerei.
Ca sa o tai mai usor, fara probleme, dupa dezghetare, lasa bucata de carne la frigider vreo jumatate de ora. 
Tai carnea prea repede dupa ce o gatesti.
Cand opresti cuptorul, lasa carnea sa se odihneasca cateva minute. Sucurile vor patrunde in carne si aromele vor fi distribuite egal. Un pui intreg are nevoie de „odihna” de pana la 30 de minute. 
Tii prea mult carnea cruda in frigider.
Nu pastra carnea de pasare, carnea tocata, pestele sau fructele de mare mai mult de doua zile. Carnea de vita, vitel, porc sau miel poate sta pana la cinci zile. Cel mai bine este ca, daca nu stii cand vei avea chef de gatit, sa pui carnea la congelator.
Nu congelezi carnea corect.
Ai cumparat-o si o bagi exact asa in congelator. Gresit. Trebuie sa o impachetezi in hartie cerata si folie de aluminiu si sa o introduci intr-o punga din plastic inchisa ermetic.
Pui prea multa carne in tigaie. 
Lasa loc aburului sa se degaje si pune mai putine bucati in tigaie, pentru a obtine acea crusta care da un gust aparte. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gastronomie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016