Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 mituri false despre produsele alimentare

de Ana-Maria Tudor la 2014-11-19
3 mituri false despre produsele alimentare
Miturile despre alimentatie sunt transmise de la o generatie la alta si fac tot mai dificila separarea realitatii de fictiune. De cate ori nu ati mancat morcovi pentru ca v-au spus bunicii ca ajuta la imbunatatirea vorbirii? De cate ori ati evitat sa mancati dupa lasarea intunericului, pentru ca v-a spus cineva ca ingrasa?


Miturile sunt transmise de la o generatie la alta si cele mai multe dintre ele se gasesc si pe internet, asadar accesul la ele este si mai facil.

Principalele mituri pe care le transmitem de la o generatie la alta:

Daca bem apa slabim mai usor
- consumul de apa reduce intr-adevar cantitatea de mancarea, cu atat mai mult daca bem un pahar chiar inainte de masa, insa nu te ajuta sa salbesti pur si simplu, indiferent cata apa consumi in fiecare zi. Cercetatorii de la Institutul Politehnic din Virginia si State University au urmarit evolutia unui grup de adulti care urmau diete cu putine calorii, timp de 12 saptamani, si au descoperit ca persoanele care au baut doua cani cu apa inainte de fiecare masa au slabit cu doua kilograme mai mult decat cei care nu aveau acest obicei.

Fainoasele contin chimicale - este un sambure adevar aici, deoarece faina este albita cu chimicale, insa acestea nu sunt periculoase. Faina se albeste singura atunci cand componentele sale de culoare galbena, numite xantofili, intra in contact cu oxigenul din aer, procesul durand cateva saptamani. Pentru a-l accelera, fabricantii albesc faina cu substante verificate si aprobate de autoritatile din domeniul alimentar, unele fiind folosite si pentru curatarea legumelor.

Morcovii imbunatatesc vederea - nutrientii pe care ii gasim in morcovi ajuta la mentinerea sanatatii ochilor, deoarece sunt bogati in vitamina A, la fel ca spanacul, cartofii dulci si dovleacul. Totusi, morcovii nu contribuie la imbunatatirea vederii! De altfel, pentru sanatatea ochilor, este esential sa ai o dieta echilibrata, care sa contina toti nutrientii importanti, si sa fii atent la greutatea corpului, pentru ca obezitatea creste riscul de diabet si alte boli care pot duce la pierderea vederii. De altfel, pentru sanatatea ochilor, este esential sa ai o dieta echilibrata, care sa contina toti nutrientii importanti, si sa fii atent la greutatea corpului, pentru ca obezitatea creste riscul de diabet si alte boli care pot duce la pierderea vederii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mituri

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0