Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Mituri despre paine pe care nu trebuie sa le mai crezi

de Sunt Fericita la 2019-03-07
5 Mituri despre paine pe care nu trebuie sa le mai crezi
Auzim destul de des ca nu trebuie sa consumam paine deoarece face parte din lista carbohidratilor rai. De asemenea, stiri precum ca paine ingrasa sau ca este plina de sare si zahar auzim atat de des incat chiar nu mai stim care este adevarul. Astazi iti spunem cinci dintre cele mai auzit mituri despre paine, pe care nu trebuie sa le mai crezi de acum inainte.


  • Painea ingrasa. Poate unul dintre cele mai auzite mituri care ar trebui spulberat.  Orice persoana trebuie sa consume o medie de calorii zilnic. Femeile pana la aproximativ 2.000 de calorii, in timp de barbatii pana la 2.500 de calorii. O felie de paine normala contine in jur de 90 de calorii, iar o felie mai groasa pana la 130 de calorii. Deci, nu exista nicio problema in legatura cu acest subiect. Ce este cu adevarat important, intr-adevar, este ce anume mancam cu paine. Daca vei manca maioneza sau crema de branza, unt cu gem sau crema de ciocolata, normal ca numarul caloriilor va creste.
     
  • Painea contine mult zahar si sare. Toate sortimentele de paine contin zahar si sare, insa in realitate cantitatea este extrem de mica. Nu mai mult de 5 grame per 100 de grame de paine, iar asta inseamna ca o felie normala de paine contine 1-2 grame de paine, o cantitate extrem de mica. Plus ca este recomandat zilnic sa consumam o cantitate de 30 de grame de zahar.
     
  • Persoanele care sunt alergice la faina, nu trebuie sa mai consume paine. Conform mai multor studii, din 20-30% dintre oamenii care au declarat ca sunt alergici la faina, doar 1-2% sunt cu adevarat. Este important sa mergi la un alergolog pentru a stii cu exactitate daca ai intoleranta la faina.
     
  • Painea alba nu contine nutrienti. Painea este o sursa excelenta de carbohidrati de care organismul nostru are nevoie, iar faina alba este si ea imbogatita cu calciu si fier, nutrienti de care muschii, oasele si dintii au nevoie. Painea alba este o sursa bogata de vitamina B ce ajuta la imbunatatirea sistemului nervos, iar manganul din compozitie are actiune protectiva asupra celulelor. 
     
  • Painea facuta in casa este mai sanatoasa decat cea din comert. Orice exces alimentar poate fi daunator, insa intre painea facuta in casa si cea dintr-o brutarie nu este nicio diferenta. Vitaminele pe care le are painea facuta in casa in mod traditional le are si painea coapta in metodele moderne din marile brutarii. Singurul avantaj pe care l-ai putea considera la painea facuta in casa este faptul ca stii ce ingrediente pui, ba chiar ai posibilitatea sa faci mai multe amestecuri din ingredientele pe care ti le doresti.
     
Asadar, nu mai crede in toate miturile pe care le auzi despre paine. Painea este alimentul esential de care organismul are nevoie in fiecare zi pentru a functiona normal.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.6 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0