Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 mituri despre alimentatie, demolate

6 mituri despre alimentatie, demolate
Este usor sa presupui ca anumite alimente sunt “sanatoase” sau “nesanatoase” in functie de eticheta. Va prezentam in continuare cateva mituri vehiculate cu privire la alimentatia sanatoasa.


Mitul nr. 1: Sarea de mare este mai buna decat sarea de masa deoarece contine mai putin sodiu
Adevarul: Sarea de mare nu contine mai putin sodiu decat sarea de masa si nu aduce beneficii suplimentare. Alegeti sarea in functie de preferinte. Totusi, ar trebui sa reduceti consumul de sare si sa nu depasiti 2.300 mg de sodiu pe zi, sau 1.500 mg de sodiu pe zi daca aveti peste 50 de ani sau daca suferiti de hipertensiune, diabet sau boli renale.
Mitul nr. 2: Siropul de porumb bogat in fructoza trebuie eliminat complet din dieta
Adevarul: Siropul de porumb bogat in fructoza este un tip de indulcitor adaugat in majoritatea alimentelor: cereale, sosuri, biscuiti, etc. Insa, in cele din urma, acesta este tot zahar. Prin urmare, conteaza mai mult cantitatea consumata decat tipul de zahar folosit.
Femeile nu ar trebui sa consume mai mult de 6 lingurite de zahar pe zi. Atunci cand cumparati produse in magazin, alegeti-le pe cele cu un continut redus de zahar. Cititi lista ingredientelor de pe eticheta si cautati toate tipurile de indulcitori, inclusiv zahar brun, miere, concentrate de fructe si orice cuvant care se termina in „oza”.
Mitul 3: Toate tipurile de iaurt sunt bune
Adevarul: Iaurtul nu este neaparat un aliment sanatos. Unele tipuri de iaurt sunt bogate in grasimi si zahar, fiind mai mult un desert si nefiind adecvate pentru micul dejun sau ca si gustare. Alegeti iaurtul grecesc, care are o cantitate dubla de proteine decat iaurtul obisnuit si care confera o senzatie de satietate de lunga durata. Preferabil, alegeti iaurtul semidegresat sau complet degresat, care contine mai putin de 150 de calorii per portie. Cititi cu atentie ingredientele si feriti-va de iaurturile care contin zahar adaugat.
Mitul 4: Exista anumite alimente ce nu ar trebui consumate niciodata
Adevarul: Fie ca este vorba de prajituri sau chips-uri din cartofi, fiecare dintre noi are anumite tentatii culinare carora nu le poate rezista. Asta nu inseamna ca nu le putem consuma niciodata, trebuie doar sa le consumam cu moderatie. A ne impune anumite restrictii culinare nu functioneaza aproape niciodata. Feriti-va sa cumparati multe produse nesanatoase pe care sa le tineti in casa. Cel mai bine, faceti-va cate o pofta din cand in cand si nu exagerati niciodata cu portiile.
Mitul 5: Sucurile acidulate dietetice te ajuta sa slabesti
Adevarul: Chiar daca sucurile acidulate dietetice nu contin calorii, acestea nu sunt deloc sanatoase si chiar provoaca pofta de dulce. Este posibil sa consumi mai multe calorii decat in mod normal pana la sfarsitul zilei, dupa consumarea unei bauturi carbogazoase dietetice. Apa ramane cea mai buna bautura, singura care satisface pe deplin setea. Daca nu puteti trai fara bauturi acidulate, cel putin inlocuiti-le cu apa minerala.
Mitul 6: Alimentele congelate sunt mai putin nutritive decat cele proaspete
Adevarul: Acest lucru nu este adevarat. Fructele si legumele congelate isi pastreaza elementele nutritive. Alegeti produsele proaspete de sezon, insa in restul anului, puteti consuma legume si fructe congelate. Feriti-va insa de produsele care contin adaos de zahar sau sirop. Fructele uscate sunt o alta alternativa buna, acestea pastrandu-si de asemenea elementele nutritive, insa aveti grija la portii si la adaosul de zahar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente sanatoase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente nesanatoase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sirop de porumb

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0