3 Supe cu efect detoxifiant
Organismul are nevoie ocazional de tratamente detoxifiante tocmai pentru se curata si pentru a elimina toxinele acumulate. O cura de detoxifiere nu inseamna sa faci greva foamei, ci sa consumi legume proaspete de sezon. Iti recomandam trei supe detoxifiante de sezon pe care le poti incerca intr-o cura de detox timp de trei zile.
Supa cu broccoli, spanac si ghimbir
Ingrediente: o ceapa tocata, un catel de usturoi, o lingura de ulei de masline, o bucata de ghimbir de aproximativ 2,5cm, 4 florete de broccoli, 250 gr de spanac, 3 bucati de pastarnac, 2 bucati de telina taiate bucati, o legatura de patrujel, o lamaie, sare si piper.
Mod de preparare. Se pune uleiul de masline intr-o oala la incins, dupa care se adauga ceapa, usturoiul, ghimbirul, broccoli-ul, pastarnacul, telina, spanacul si patrunjelul la calit pentru cateva minute. Se adauga apa peste ingrediente si se lasa la fiert pentru aproximativ 15 minute, pana in momentul in care legumele s-au inmuiat. Dupa ce au fiert, pune toate legumele in blender si mixeaza-le impreuna cu zeama in care au fiert si adauga sare si piper dupa gust. Poti adauga acum si putina zeama de lamaie.
Supa de praz si ridichii
Ingrediente: 350 gr de ridichi, 3 cartofi taiati cubulete, 2 legaturi de praz taiate, 2 linguri de unt, o cana de lapte, 900 ml supa de pasare, sare si piper.
Mod de preparare: Se topeste untul intr-o oala, dupa care se adauga toate legumele si se lasa cateva minute la calit. Dupa asta, adauga supa de pasare si lasa legumele sa fiarba pana se inmoaie. Dupa ce au fiert, pune-le in blender si mixeaza-le . Poti subtia supa crema cu putin lapte si poti adauga sare si piper dupa gust.
Supa cu nuca de cocos, coriandru si sfecla rosie
Ingrediente: 2 sfecle rosii taiate in cubulete, un morcov taiat bucati, 4 cani de apa, o ceapa si jumatate tocata, ¼ coriandru proaspat, 2 catei de usturoi, 3 linguri de fulgi de nuca de cocos, 1/ ulei de cocos, ½ lingurita de sare, ¼ lingurita de piper.
Mod de preparare: Se pune apa la fiert si se adauga pe rand toate legumele impreuna cu toate mirodeniile. Totul trebuie sa fiarba pentru apriximativ 30 de minute, pana in momentul in care sfecla s-a inmuiat. Pune totul intr-un blender si mixeaza ingredientele pana in momentul in care obtii un piure. Poti adauga apa in care au fiert legumele pentru a subtia supa.
Pofta buna!
Sursa foto: pixabay.com.
Sursa foto: pixabay.com.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.8
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!