Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

20 citate inspirationale din romane

de Raluca Garbea la 2018-03-28
20 citate inspirationale din romane
Romanele ne transporta intr-o lume noua si ne fac sa visam cu ochii deschisi.


Vom face o lista cu 20 citate din romane care te vor inspira.

1. "Limpede nu vezi decat cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi vazut cu ochii". ("Micul Print", Antoine de Saint-Exupery)

2. "Nu stiu din ce sunt facute sufletele noastre, dar stiu ca sunt identice", ("La rascruce de vanturi", Emily Bronte)

3. "Este inutil sa spui ca fiintele omenesti ar trebui sa se multumeasca doar cu liniste; ele au nevoie de actiune si daca nu o pot gasi, o creeaza." ("Jane Eyre", Charlotte Bronte)

4. "Daca traiesti prezentul, repari trecutul si castigi viitorul." ("Singur pe lume", Hector Malot)

5. "Ceea ce trebuie sa ne fie scump e munca prin ea insasi, iar nu rasplata. Daca nu cauti decat rasplata, munca ti se va parea grea, dar daca iubesti munca, vei gasi si rasplata." ("Anna Karenina", Lev Tolstoi)

6. "Cand ma gandesc la moarte, singurul lucru de care-mi pare rau e ca s-ar putea sa nu mor din dragoste!". ("Dragostea in vremea holerei" de Gabriel Garcia Marquez)

7. "Nu mi-a placut niciodata sa adun cioburile sparte si sa le lipesc la loc, spunandu-mi ca vasul este nou. Ceea ce s-a spart, s-a spart; si prefer sa-mi amintesc cu placere de vasul intreg, decat sa-l am inaintea mea si sa-i vad crapaturile, tot restul vietii mele". ("Pe aripile vantului" de Margaret Mitchell)

8. "Clark, uite ce-i: daca vrei sa porti o rochie ca asta, va trebui sa fii sigura pe tine. Trebuie sa te imbraci cu ea nu doar fizic, ci si mintal." ("Inainte sa te cunosc", Jojo Moyes)

9. "Ar fi inspaimantator sa crezi ca din tot acest cosmos armonios, desavarsit si egal cu sine, numai viata omului se petrece la intamplare, numai destinul lui nu are niciun sens". ("Nunta in cer" de Mircea Eliade)

10. "Gandeste-te la trecut numai in masura in care amintirea lui iti va aduce bucurie". ("Mandrie si prejudecata" de Jane Austen)

11. "Ma simt bine stiind ca intaia mea iubire nu se mai poate repeta. Intrucat este cu adevarat o febra si, de asemenea, o povara, indiferent ce scriu poetii despre asta". ("Rebecca" de Daphne du Maurier)

12. "Este ciudat cum obisnuinta modeleaza gusturile si ideile". ("La rascruce de vanturi" de Emily Bronte)

13. "Daca vrei sa afli cu adevarat cine este un om, fii atent la felul in care el ii trateaza pe cei inferiori lui, nu pe cei egali". ("Harry Potter" de J.K. Rowling)

14. "Este creierul, micile celule cenusii pe care trebuie sa te bazezi. Adevarul trebuie cautat inauntru - nu in afara" (seria "Hercule Poirot", Agatha Christie)

15. "Toate familiile fericite seamana intre ele, fiecare familie nefericita este nefericita in felul ei." ("Anna Karenina", Lev Tolstoi)

16. "In anumite imprejurari, putine sunt orele din viata care sa fie mai placute decat ora consacrata ceremoniei de dupa-amiaza." ("Portretul unei doamne", Henry James)

17. "Domnul si doamna Dursley, de pe Aleea Boschetelor, numarul 4, erau foarte mandri ca erau complet normali, slava Domnului!" ("Harry Potter si piatra filosofala", J.K.Rowling)

18. "Voi cei ce suferiti pentru ca iubiti, iubiti inca si mai mult. A muri din dragoste inseamna a trai in ea." ("Mizerabilii", Victor Hugo)

19. "Daca viața mea ar fi o carte si a-i citi-o invers, nimic nu s-ar schimba. Astazi e la fel ca ieri." ("Absolut tot", Nicola Yoon)

20. "Trebuie sa stim sa luam si binele si raul cu inima usoara." ("Tess d'Urberville", Thomas Hardy)



Sursa foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.21 din 5 - 17 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romane

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre citate

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0