Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 moduri surprinzatoare de a folosi piperul

8 moduri surprinzatoare de a folosi piperul
Vrei sa-ti pastrezi culoarea hainelor mai mult timp sau poate ca ti-ai dori un remediu naturist pentru durerile de cap? Exista o multime de moduri prin care poti folosi piperul din bucatarie. Iata 8 utilizari mai putin stiute ale piperului!


Piperul este un condiment care nu lipseste din bucatarie oricarei gospodine. In functie de modul in care este prelucrat si de perioada in care este cules, acesta poate fi alb, rosu, verde sau maro. Este important ca piperul sa fie pastrat in bucatarie sub forma de boabe, iar cand doriti sa-l folositi, il puteti macina.
Stiai ca piperul, pe langa faptul ca il poti folosi la condimentarea mancarii, mai poate fi utilizat si in alte scopuri?
Pastreaza culorile hainelor
Pentru a pastra culorile hainelor mai mult timp, pune in masina de spalat o lingurita de piper. Nu sunt foarte mult produse care reusesc sa faca acest lucru, insa piperul pastreaza nuantele hainelor de-a lungul timpului.
Alunga insectele care ataca plantele
Ai plantat in gradina flori si ai observat ca insectele ataca frunzele. Pentru a scapa de insecte, pulverizeaza frunzele plantei cu o solutie din 2 linguri de piper cayenne, 2 catei de usturoi, 2 cepe si 2 cani de apa. Pune toate ingredientele intr-un blender si mixeaza cateva secunde pana obtinii aceasta solutie.
Te scapa de raceala
Ai probleme cu sinusurile? Piperul cayenne, adaugat in mancare, ajuta la decongestionarea nazala. Acesta contine substante active care contribuie la decongestionarea cailor nazale.
Ajuta la detoxifierea ficatului
Pentru detoxifierea ficatului bea in fiecare dimineata urmatoare bautura care se prepara din zeama de la o lamaie, un varf de lingurita de piper cayenne, 200 ml apa si o lingurita de sirop de artar.
Amelioreaza durerile articulare
Pentru calmarea durerilor articulare, prepara o tinctura din ulei de migdale, piper, ghimbir, lavanda. Maseaza locul dureros cu aceasta tinctura.
Alunga durerile de cap
Daca ai dureri de cap, poti bea o cana cu apa in care ai pus un varf de lingurita de piper. Daca durerea persista, peste o jumatate de ora bea din nou aceasta bautura.
Alunga furnicile
Pentru a alunga furnicile, presara putin piper alb macinat in locurile prin care se strecoara.
Curata radiatorul
Crezi sau nu, o lingurita de piper pusa in radiatorul masinii va face minuni.
Surprinzator este faptul ca piperul cayenne (piperul rosu) poate fi introdus si in retetele prajiturilor preparata in casa, mai ales daca doresti ca desertul sa fie putin picant.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piper

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condiment

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dureri de cap

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre raceala

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0