Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 modalitati prin care poti sa inveti eficient o limba straina

de Raluca Garbea la 2018-05-24
4 modalitati prin care poti sa inveti eficient o limba straina
In prezent, cunoasterea unei limbi straine reprezinta o necesitate, mai ales daca ne gandim la studiul limbii engleze.


Sunt persoane care reusesc sa invete foarte repede o limba straina, in timp ce altele isi doresc doar sa fie capabile sa comunice intr-o alta limba, atunci cand acest lucru este necesar.
 
Oricare ar fi cazul, se poate observa ca o limba straina este foarte utila, caci iti deschide noi oportunitati si poti avansa din punct de vedere profesional.
 
Daca nu ai timp sa mergi la cursuri, iti prezentam 4 modalitati prin care poti sa inveti eficient o limba straina:
 
1) Asculta muzica artistilor care vorbesc limba pe care o studiezi
 
Melodiile intr-o limba straina te ajuta sa iti imbogatesti vocabularul in limba respectiva, adica sa iti formezi un vocabular de baza. Pe langa faptul ca inveti noi cuvinte, vei observa in timp ca iti va fi mai usor sa intelegi versurile melodiilor si vei putea construi mai usor propozitii din ce in ce mai complexe.
 
Cand vine vorba despre studiul unei limbi straine, vei observa repede cat este de important sa asculti persoane (de preferat, native) vorbind in limba pe care tu o studiezi.
 
De exemplu, daca vrei sa inveti engleza, poti incepe sa asculti muzica in aceasta limba. Nu numai ca te vei bucura de muzica artistului tau preferat, ci iti vei construi un vocabular conversational cu ajutorul a ceva ce iti aduce bucurie - muzica. Indiferent care este artistul tau favorit, muzica constituie un instrument excelent care te poate ajuta sa inveti limba aleasa.
 
2) Vizioneaza filme (sau emisiuni TV) in limba pe care o studiezi (cu subtitrare)
 
Filmele si emisiunile reprezinta o modalitate foarte buna de a invata cuvinte noi, mai ales daca ai parte de subtitrare. Marele avantaj in acest caz este ca vei descoperi tot felul de expresii pe care le vei putea folosi intr-o conversatie in limba respectiva.
 
3) Vorbeste cu persoane native
 
Este foarte important sa vorbesti cu persoane native. De la ele poti invata foarte multe cuvinte utile in conversatii si vei vedea ca, treptat, vei capata si accent.
 
4) Citeste carti in limba pe care o studiezi
 
Sa citesti carti in limba tinta (pe care o studiezi) este, de asemenea, o modalitate foarte buna de a iti consolida abilitatile in limba respectiva.
 
Este important sa poti exersa zilnic limba pe care doresti sa o inveti, iar lectura te poate ajuta foarte mult in acest sens. In afara de carti, poti sa citesti articole din domeniile care te pasioneaza.
 

>> Studiul unei limbi straine reprezinta un proces complex si de durata, asa ca nu te da usor invins. Continua sa inveti si sa iti imbunatatesti abilitatile lingvistice.
 
Succes!



Sursa foto: pexels.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre limbi straine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0