Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zece lucruri pe care o femeie sa le stie despre creierul barbatilor

Zece lucruri pe care o femeie sa le stie despre creierul barbatilor
Ti-e greu sa intelegi ce se intampla in creierul barbatului tau? Iti venim in ajutor si-ti prezentam cateva lucruri interesante. In primul rand, trebuie sa stii ca, de-a lungul vietii sale, activitatea cerebrala a unui barbat se schimba mult, scrie livescience.com.


10. Mai emotivi: In timp ce femeile sunt, in general, considerate mai emotive, baietii de varsta mica reactioneaza mai rapid si mai expresiv decat fetele de aceeasi varsta, spun cercetatorii. Si barbatii adulti au reactii emotionale mai puternice, dar asta numai inainte sa-si decanteze sentimentele, spune un studiu din 2008 publicat in Jurnalul de Psihologie Scandinav.
9. Mai vulnerabili in fata singuratatii: Singuratatea afecteaza sanatatea si creierul oricarei persoane, dar barbatii mai in varsta par in mod special mai vulnerabili, sustine Louann Brizendine, profesor la Universitatea din California si autoare a cartii ”Creierul barbatului”. Barbatii tind sa se deschida mai putin ca femeile, ceea ce le exacerbeaza singuratatea si afecteaza circuitele de socializare din creier.
8. Focalizati pe gasirea solutiilor: In timp ce multe studii sugereaza ca femeile sunt mai empatice decat barbatii, Brizendine accentueaza faptul ca acest lucru nu este suta la suta adevarat. Sistemul de empatie al creierul masculin raspunde cand cineva prezinta o problema. Numai ca regiunea cu “rezolva” intra imediat in actiune.
7. Setati sa admire doamnele: Adeseori legat de agresivitate si ostilitate, testosteronul este si hormonul libidoului. Iar barbatii au acest hormon in cantitati de sase ori mai mari decat femeile, soune Pranjal Mehta, profesor la Universitatea Columbia din New York. Mehta si colegii sai au descoperit ca testosteronul interfereaza cu regiunea din creier respnsabila cu controlul impulsurilor. Barbatii ar studia deci femeile pe “pilot automat”, uitand la ce s-au uitat, imediat ce obiectul atractiei a iesit din campul vizual.
6. Trebuie sa-si apere teritoriul: Parte din slujba barbatilor este sa-si apere teritoriul. Este nevoie de aprofundare a cercetarii in privinta barbatilor, dar, in ceea ce-i priveste pe masculii din regnul animal, zona creierului responsabila cu apararea teritoriului este mai mare ca in cazul femelelor. Si femeile au crize de posesivitate, dar barbatii sunt mai predispusi la violenta cand le sunt amenintate iubiirea vietii sau teritoriul.
5. Respecta ierarhia: O ierarhie instabila poate sa-i faca pe barbati sa devina anxiosi. Daca se stie clar cine e seful, se reduce nivelul de testosteron si agresiunea masculina.
4. Se maturizeaza in timp: De-a lungul evolutiei speciei umane, barbatii au trebuit sa concureze pentru statut si partenera, la varste fragede, iar, la varste mature, sa se concentreze pe relatii si cooperare. Studiile psihologice au aratat ca tot ce e confruntare directa nu mai reprezinta acelasi interes pentru barbatii mai in varsta. Schimbarea poate fi pusa si pe scaderea nivelului de testosteron.
3. Amorsati sa devina tati: Creierul barbatului este predispus la cooperare in lunile inainte sa li se nasca copilul. Viitorii tati trec, la randul lor, prin schimbari hormonale: scade testosteronul, creste prolactina, incurajand comportamentul parental.
2. Rolul de tata: Modul specific al tatalui prin care se joaca cu copiii, intr-o maniera mai dura, mai spontana, mai plina de tachinari ii face pe copii sa invete mai bine, sa fie mai increzatori si sa se pregateasca adecvat pentru viata reala, arata studiile. Tatii implicati regleaza si comportamentele sexuale posibil deviante ale copiilor.
1. Si ei ravnesc sa auda clopotele de nunta: Femeile vor sa se aseze la casa lor si barbatii vor sa zburde vesnic, cam asa se spune, nu?! Dar se pare ca aceasta este una dintre cele mai eronate idei preconcepute, rezultat al faptului ca multe studii folosesc ca subiecti barbati de pana-n 30 de ani. Dupa aceasta varsta, barbatii se orienteaza spre ingrijirea familiei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femeie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre barbat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre testosteron

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tata

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0