Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evita sapunul de maini antibacterian. Iata si de ce

Evita sapunul de maini antibacterian. Iata si de ce
Orice pe lumea asta vine acum si in varianta ANTIBACTERIAN. Nefericirea este ca majoritatea acestor produse se bazeaza pe un agent antibacterian numit triclosan al carui rol este de a le face hiperigienice.


Poate crezi ca este intelept sa-ti protejezi familia de toti germenii infioratori, numai ca expertii spun ca nu este o idee prea buna. Un mediu prea strerilizat poate deveni, ironic nu, nesanatos. Exista asa-numita ipoteza a igienei care spune ca, atunci cand corpul nu se mai loveste de bacterii si virusuri la tot pasul, sistemul imunitar nu mai poate exersa sa fie in forma si sa ne apere. Ulterior, ne confruntam cu un risc crescut de alergii, astm si alte boli.
In plus, mai este si problema triclosanului in sine. Expunerea la acest pesticid sintetic (regasit in urina a 75% dintre cei testati intr-un studiu american) este asociata riscului aparitiei cancerului, a tulburarilor hormonale, problemelor de ficat etc. 
Daca ajunge in mediu, triclosanul se descompune in chimicale extrem de toxice, inclusiv o forma de dioxina si cloroform (cancerigen). Unele studii sustin ca triclosanul poate contribui la crearea de noi „superhermeni” rezistenti al antibiotice.
Stiati ca simpla spalare a mainilor cu apa si sapun obisnuit este la fel de eficienta in a inlatura bacteriile ca si un sapun antibacterian? Oricum, spala-te temeinic si des pe maini, pentru ca este un gest care te scapa, in proportie de 45%, de probleme respiratorii. Evita deci sa cumperi orice produs care sustine ca este antibacterian sau ca lupta impotriva mirosurilor. 
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre igiena

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pesticid

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0