5 alimente sanatoase pe care sa le incluzi in dieta
De mancare ar trebui sa te bucuri in orice forma a ei. Este ideal sa experimentezi cat mai multe gusturi si traditii culinare, pentru a diversifica si a te bucura de mancare in toate formele sale, Preparatele culinare care au in compozitie ingrediente speciale precum taietei de hrisca sunt cu totul speciale din punct de vedere al gustului, aroma fiind mult mai puternic resimtita. Iata ce alimente din categoria de lux ar trebui sa introduci in alimentatia ta!
Taietei de hrisca. Sunt un ingredient cu specific japonez, insa de mare ajutor si in bucataria romaneasca, fiind folositi atat in salate, cat si in supe. Taieteii de soba, asa cum mai sunt denumiti, sunt diferiti la gust si forma fata de taieteii nostri de grau, aroma lor seamana foarte mult cu cea a nucilor. Au un continut bogat de fibre si proteine, dar si un indice glicemic scazut. Taieteii de hrisca pot fi fierti si serviti impreuna cu un sos de soia si tofu. De asemenea, pot fi adaugati in supa de ghimbir sau intr-o salata din piept de pui cu seminte. Pentru a elimina excesul de amidon de pe taietei este recomandat sa ii clatesti in apa rece.
Masline Kalamata. Au o culoare violet inchis si sunt ideale pentru consum. Au un continut bogat de antioxidanti si grasimi sanatoase, dar si de calciu, Vitamina A si fibre. Se folosesc atat in salate, cat si in pizza sau alte preparate in care preferi sa adaugi masline. Masline Kalamata pot aromatiza preparatul foarte usor, diferenta dintre acest tip de masline si maslinele normale negre fiind una majora.
Ardei rosii copti. Pusi si pastrati pentru mai mult timp in otet de vin alb, ardeii rosii pot schimba in totalitate gustul unei salate. Pentru ca intotdeauna este recomandat sa diversifici gustul, incearca ardeii copti rosii. Nu au un exces de calorii si pot fi folositi si drept garnitura pentru o friptura aromata de vita sau curcan.
Ulei de cocos. Cunoscut datorita beneficiilor multiple pentru sanatatea pielii si a parului, uleiul de cocos este recomandat si in bucatarie deoarece nu modifica gustul celorlalte ingrediente, ba chiar are o aroma subtila placuta. Uleiul de cocos este ideal pentru prepararea prajiturilor, dar si pentru aluaturile pe care le vrei mai sarate.
Trufe. Aroma trufelor te va face sa apreciezi si mai mult portia de mancare pe care tocmai ai cosumat-o. Sunt delicioase, insa trebuie sa fii atent la modul de preparare deoarece trebuie sa ii evidentiezi in primul rand aroma. Cand prepari trufe trebuie sa respecti gramajul si portia pentru o persoana sau mai multe, altfel mancarea poate fi mult prea aromata. In general, 8-10 grame de trufe sunt recomandate pentru o portie de o persoana. Trufele pot fi pregatite impreuna cu ou smantana, unt sau sos Bechamel.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 8 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!