Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

5 alimente sanatoase pe care sa le consumi mai des

5 alimente sanatoase pe care sa le consumi mai des
de la 2018-09-06
5 alimente sanatoase pe care sa le consumi mai des

Chiar daca nu auzim foarte des de ele, sunt multe alimente sanatoase pe care ar trebui sa le includem in meniul zilnic. Au in compozitie ingrediente speciale, un gust si o aroma aparte si mai ales, o multime de beneficii pentru sanatate. Au un pret mai ridicat fata de alimentele obisnuite, insa merita sa fie incluse in dieta noastra, cel putin ocazional. Iata care sunt 5 dintre alimentele pe care ar trebui sa le mancam mai des.


5 alimente sanatoase pe care sa le incluzi in dieta

 
De mancare ar trebui sa te bucuri in orice forma a ei. Este ideal sa experimentezi cat mai multe gusturi si traditii culinare, pentru a diversifica si a te bucura de mancare in toate formele sale, Preparatele culinare care au in compozitie ingrediente speciale precum taietei de hrisca sunt cu totul speciale din punct de vedere al gustului, aroma fiind mult mai puternic resimtita. Iata ce alimente din categoria de lux ar trebui sa introduci in alimentatia ta!
 
Taietei de hrisca. Sunt un ingredient cu specific japonez, insa de mare ajutor si in bucataria romaneasca, fiind folositi atat in salate, cat si in supe. Taieteii de soba, asa cum mai sunt denumiti, sunt diferiti la gust si forma fata de taieteii nostri de grau, aroma lor seamana foarte mult cu cea a nucilor. Au un continut bogat de fibre si proteine, dar si un indice glicemic scazut. Taieteii de hrisca pot fi fierti si serviti impreuna cu un sos de soia si tofu. De asemenea, pot fi adaugati in supa de ghimbir sau intr-o salata din piept de pui cu seminte. Pentru a elimina excesul de amidon de pe taietei este recomandat sa ii clatesti in apa rece.
 
Masline Kalamata. Au o culoare violet inchis si sunt ideale pentru consum. Au un continut bogat de antioxidanti si grasimi sanatoase, dar si de calciu, Vitamina A si fibre. Se folosesc atat in salate, cat si in pizza sau alte preparate in care preferi sa adaugi masline. Masline Kalamata pot aromatiza preparatul foarte usor, diferenta dintre acest tip de masline si maslinele normale negre fiind una majora.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Gramatica - Fise de lucru rezolvate pentru clasa a VIII-a


Ghid complet de pregatire pentru un punctaj maxim la limba romana – gramatica – din cadrul Evaluarii Nationale clasa a VIII-a Culegerea de fise si teste pe care ti-o propunem acum urmareste familiarizarea elevilor cu formatul cerintelor de examen recapitularea materiei din programa de examen in timp util ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Ardei rosii copti. Pusi si pastrati pentru mai mult timp in otet de vin alb, ardeii rosii pot schimba in totalitate gustul unei salate. Pentru ca intotdeauna este recomandat sa diversifici gustul, incearca ardeii copti rosii. Nu au un exces de calorii si pot fi folositi si drept garnitura pentru o friptura aromata de vita sau curcan.
 
Ulei de cocos. Cunoscut datorita beneficiilor multiple pentru sanatatea pielii si a parului, uleiul de cocos este recomandat si in bucatarie deoarece nu modifica gustul celorlalte ingrediente, ba chiar are o aroma subtila placuta. Uleiul de cocos este ideal pentru prepararea prajiturilor, dar si pentru aluaturile pe care le vrei mai sarate.
 
Trufe. Aroma trufelor te va face sa apreciezi si mai mult portia de mancare pe care tocmai ai cosumat-o. Sunt delicioase, insa trebuie sa fii atent la modul de preparare deoarece trebuie sa ii evidentiezi in primul rand aroma. Cand prepari trufe trebuie sa respecti gramajul si portia pentru o persoana sau mai multe, altfel mancarea poate fi mult prea aromata.  In general, 8-10 grame de trufe sunt recomandate pentru o portie de o persoana. Trufele pot fi pregatite impreuna cu ou smantana, unt sau sos Bechamel. 

Sursa foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 7 voturi.

    Spune-ne opinia ta despre "5 alimente sanatoase pe care sa le consumi mai des"

    Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


    4 + 6 =

    Cele mai citite articole

    De multe ori, fara sa ne dam seama, facem cateva activitati in bucatarie care ne-ar putea afecta ...
    Vitamina A, cunoscuta si sub numele de retinol, reprezinta un nutrient foarte important pentru ...
    Kilogramele in plus iti dau batai de cap? Incerci sa slabesti, insa nu reusesti? Atunci inseamna ca ...

    Comentarii articole

    Spune-ti parerea
    Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
    Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
    Domnule doctor soțul meu a fost diagnosticat în urma cu 4 luni cu o bacterie ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0