1. Trimitem mesaje confuze in privinta banilor. Ii spui fetei tale ca nu ai bani sa cumperi papusa de pe raft pentru a preveni o criza de isterie la mall, dar cumperi o esarfa pentru tine. Nu trebuie sa-ti inveti copilul doar despre valoarea banilor, ci si sa-ti explici gesturile care par a contrazice aceasta valoare.
2. Nu distingem intre nevoie si dorinta. Daca cedezi cererii de a cumpara tenisi de marca de nu stiu cate milioane, cand o pereche de cateva sute de mii ar fi la fel de buna, copilul nu va invata sa reziste tentatiei de a achizitiona simbolurile consumeriste. Copiii trebuie sa invete ca nu trebuie sa cumpere ceva care te goleste de bani cand ati putea face cu totul altceva de contravaloarea lor.
3. Ne salvam copiii de esecurile lor financiare. Daca baiatul tau isi cheltuieste alocdatia in ziua in care a primit-o, nu-i da bani in avans. Lasa-l sa simta durerea neputintei de a-si achizitiona bomboane, jucarii sau alt articol pe care si-l doreste pe care si l-ar fi putut lua daca si-ar fi administrat mai bine banii. Trebuie sa invete pana unde se intinde plapuma.
4. Punem un pret pe orice. Daca ii spui fiului ca nu il poti duce la concert, pentru ca „cineva trebuie sa plateasca si lumina in casa asta”, ii transmiti un mesaj negativ despre ce e important in viata. Daca ii dai 10 RON de fiecare data cand ia o nota mare, nu il motivezi corespunzator sa munceasca la scoala. Autosatisfactie vine cand cineva atinge cu succes un scop, indiferent de potentialul unui castig imediat.
5. Folosim banii ca substitut pentru timpul si dragoste. Niciun parinte nu se trezeste dimineata sa zica „vreau sa-mi rasfat copiii”. Numai ca acesta este riscul la care ne supunem, pentru ca este mai rapid si mai usor decat sa spune nu, pentru ac este scurtatura prin care putem spune ca ne pasa. Orice parinte bun stie ca cel mai bun cadou pe care i-l poti da copilului este propria dragoste.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!