Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incalzeste-ti locuinta fara a da drumul la caldura

Incalzeste-ti locuinta fara a da drumul la caldura
A inceput sa fie cu adevarat frig si este imposibil sa nu vrei sa intri in casa si sa fie cald. Stim ca trebuie sa punem termostatul la temperatura corecta, sa inchidem ferestrele, sa dam drumul la aragaz la o adica si chiar sa ne mai luam un pulover in plus. Este insa posibil sa fi trecut cu vederea cateva trucuri simple.


1. Inchide camerele nefolosite.
Inchide usa la camera in care nu intrati asa de des si unde ai oprit caldura, pentru ca aerul rece de acolo sa nu circule si in restul casei. Va fi de ajutor la mentinerea caldurii generate deja (fie ca este de la soba, calorifer sau din alte surse).
2. Seteaza ventilatoarele din tavan (daca ai asa ceva) sa se roteasca in sensul invers acelor de ceasornic. 
Fie ca stii sau nu, ventilatoarele trebuie sa priemasca atentie diferentiata pe sezoane. In timpul iernii, ele trebuie setate la viteza mica si sa se miste in sens inver. In acest fel va impinge aerul cald de sus inspre tine.
3. Schimba cearsafurile.
Inlocuieste-le pe cele din satin, matase sau bumbac cu unele din flanela de bumbac. Nu uita ca poti oricand sa mai pui o patura in plus pe tine.
4. Mai pune niste straturi pe podea.
Covoarele nu sunt menite doar a fi o pata de culoare si de stil. Ele au fost inventate dintr-un considerent practic, acela de a face podeaua mai „confortabila”. Podeaua este vinovata de 10% din pierderea de caldura, asa ca un covor bun ajuta.
5. Foloseste folie de aluminiu.
Energia irosita inseamna bani irositi, dar pune folie de aluminiu in spatele caloriferelor pentru ca toata caldura sa se reflecte in camera in loc sa „fuga” prin perete. Exista folie special facuta in acest sens, numai ca si cea pe care o ai deja in bucatarie este buna.
6. Incalzeste omul, nu casa.
Ce ai impotriva caciulilor, maletelor, a sosetelor de lana? Sau a unei cani de ciocolata calda sub patura, langa persoana iubita?
7. Gateste.
Fa o prajitura sau o placinta. Daca dai drumul la cuptor, aerul din bucatarie se usuca sis e incalzeste. Si, in plus, va mirosi si foarte bine. Numai ca limiteaza gatitul care elibereaza aburi, fiindca va creste gradul de umiditate. Coborarea umiditatii in timpul iernii te ajuta sa-ti fie cald. Vaporii de apa (umiditatea) au abilitatea de a absorbi caldura. Prin urmare, aerul umed se simte si mai rece iarna decat aerul uscat si este nevoie de mai multa caldura pentru a te simti confortabil.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre caldura

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre umiditate

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0