Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 trucuri pentru a face economii cand ai de cumparat multe cadouri de Craciun

de Ana-Maria Tudor la 2014-12-08
5 trucuri pentru a face economii cand ai de cumparat multe cadouri de Craciun
Luna decembrie este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, pe care cu toti o asteptam cu nerabdare. Asta pentru sarbatorile de iarna - Craciunul si Anul Nou strang toata familia la un loc, aduc cu sine cateva zile libere de la serviciu, iar ninsoarea si impodobitul bradului ne vor umple sufletul de bucurie.


Desi avem numeroase motive sa iubim luna decembrie, aceasta vine si cu o serie de cheltuieli majore pentru buzunarul nostru.

Am simtit cu totii bucuria de a desface cadourile de sub brad in dimineata de Craciun si nu avem cum sa ii privam de aceste momente speciale pe copii si pe ceilalti membrii ai familiei, sau chiar pe prieteni si pe colegii de serviciu. De aceea, am dezvoltat obiceiul de a cumpara cadouri de Craciun tuturor. Sau cel putin celor care ne ofera si ei noua la randul lor.

In general, obisnuim sa cumparam cadouri in primul rand pentru partenerul de viata si pentru copii, pentru parintii si socrii. Daca avem o familie mai numeroasa, alaturi de care petrecem Craciunul, este evident ca vom cumpara cadouri pentru fiecare dintre ei.

De cativa ani am adoptat si noi, romanii, un alt obicei american - Secret Santa, obicei pe care il practicam fie cu colegii de serviciu, fie cu ceilalti prieteni. Asta inseamna ca vom extrage dintr-un bol cu bilete - cu numele tuturor din grup - unul singur si vom cumpara un cadou "secret" pentru persoana "extrasa". Acest obicei inseamna un alt cadou care se adauga listei de lungi de cumparaturi pentru luna decembrie. Iata cateva trucuri care sa va ajute totusi sa economisiti in luna cadourilor:

1. Stabiliti un buget - vorbiti cu ceilalti membrii ai grupului pentru care cumparati cadouri si stabiliti impreuna un buget, pe care nu trebuie sa il depasiti. Suma de 15-20 de lei ar trebui sa fie de ajuns pentru a cumpara o cana personalizata, o pereche de manusi, o carte sau un alt cadou simbolic.

2. Stabiliti sa faceti singuri cadourile pentru cei dragi - un cadou facut chiar de manutele tale poate insemna mai mult pentru cei dragi decat un produs cumparat din magazin. Puteti de exemplu sa faceti un CD cu melodiile preferate din tineretea parintilor/cu colindele preferate ale surorii mai mari si tipariti o fotografie cu voi impreuna pentru coperta. Ati putea aduce mai multa bucurie decat credeti in sufletul celor dragi! Alte exemple de cadouri facute de voi: bijuterii, ornamente de Craciun, album cu fotografii, etc.

3. Investiti bugetul destinat cadourilor in organizarea evenimentelor pentru tot grupul - in loc sa cumparati cadouri pentru copii, sot, parinti, surori (se aplica si pentru grupul de prieteni/colegi/vecini), cumparati bilete la un film in ajunul Craciunului/ la o piesa de teatru/ un spectacol de Craciun sau rezervati o masa la un restaurant cu specific romanesc.

4. Stabiliti anumite reguli - de exemplu, puteti vorbi cu membrii familiei sa cumparati fiecare cadouri doar pentru copii, pana la urma ei sunt cei mai nerabdatori sa descopere cadoul de la mos Craciun :) Veti economisi astfel sume cuprinse intre 50-300 de lei, in functie de numarul de membrii al familiei si veti evita orice moment penibil - precum sa nu cumperi cadou pentru sotul verisoarei, in timp ce ei au cumparat si pentru tine si pentru sotul tau!

5. Economiseste din timp - cumparaturile de Craciun pentru cei dragi vor deveni mai placute atunci cand nu esti constrans de buget. De aceea, ar fi o idee buna sa incepi sa economisesti cu doua-trei luni inainte, chiar si cativa lei pe zi/saptamana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cadouri

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016